Stroke-ja után az X – A rendszerből törölve című filmben játszott először Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. Most arról mesélt, már korábban is fontolóra vette a visszavonulást. 

Még mindig küzd a stroke utáni afáziás beszédzavarral Kulka János. Logopédusával, Varga Saroltával azon dolgoznak, hogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész minél hamarabb újra teljes életet élhessen. 

Kulka János a tragédia óta először szerepelt filmvásznon, az X – A rendszerből törölve című alkotásban. Színpadon még nem láthatta a közönség. A Nők Lapjának adott interjújában most elmondta, már a stroke előtt fontolgatta a visszavonulást. 

„Mielőtt beteg lettem, rengeteget dolgoztam, szinte semmilyen felkérésre nem mondtam nemet. Sok mindent csináltam. A stroke előtt néhány héttel, vagyis csaknem három éve, a Katonában mondtam is egy kedves színésznőnek, Pálos Hannának, hogy Hanna, befejezem a színészetet” – fogalmazott Kulka. 

Ám úgy tűnik, most élvezte a forgatást. Korábban arról nyilatkozott, hogy nagyon izgult a kezdetekkor, de végül felszívta magát, és rendkívül élvezte a felvételeket.