Kucsera Gábornak és Tápai Szabinának hamarosan megszületik a második gyermeke. Az édesanya azonban nem pihen, most a Szegedi Gyermekklinikának segített adományokat gyűjteni, melyekből olyan műszert is vásároltak, amellyel megkímélhetik a gyerekeket a fájdalomtól. 

Az év sportitalát gyártó cég, az R-water Kft. kezdeményezésére könnyen mondott igent Tápai Szabina, hiszen hamarosan kétgyermekes anyaként még érzékenyebben érintik a gyerekek szenvedései és az ő támogatásuk. Az akasztói vállalat felhívására minden szabályosan bemutatott fekvenyomás vagy húzódzkodás után 50 forinttal támogatta a Szegedi Gyermekklinika betegeit. A megmozdulás olyanannyira sikeres volt, hogy több mint 1500-an vettek rajta részt, és összesen 1 millió forint gyűlt össze, amelyből a klinika 1 db monitort vásárolt, amellyel a gyerekeket tűszúrások nélkül tudják megvizsgálni, illetve 1 db inkubációs eszközt, amely már kijelzővel rendelkezik, így megkönnyítve az inkubátoros babák vizsgálatait.

Értékes műszereket vásároltakForrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography

Tápai Szabina a nagylelkű kezdeményezésről így nyilatkozott: „Sportolóként fontosnak tartom, hogy olyan dolgok mellé álljak, amelyekben valóban hiszek, így a sportital arcaként nem volt kérdés, hogy teljes szívvel részt veszek én is ebben az összefogásban, főleg, hogy lassan kétgyermekes anyaként nekem is mindig borzasztó élmény, amikor hallom a saját gyerekemet sírni egy-egy tűszúrásnál. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, bárcsak átvehetném tőle ezt a fájdalmat... Nagyon jó érzés, hogy ezeknek a beteg gyerekeknek, ha csak egy kicsit is, de segíteni tudtunk, legalább annyival, hogy a gépek segítségével megkíméljük őket a napi injekcióktól, amivel az állapotukat ellenőrzik.”

Tápai Szabina örömmel segítettForrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography

 A Szegedi Gyermekklinika már régóta szeretett volna ágy melletti, de transzport közben is használható monitorokat beszerezni, mellyekkel fájdalmas, invazív beavatkozás nélkül tudják folyamatosan monitorozni a beteg gyerekek légzéshatékonyságát. Az eszköz nemcsak a vér oxigéntelítettségét méri, hanem a kilélegzett levegő szén-dioxid-tartalmát is. Nagy öröm a klinika számára, hogy az akasztói cég támogatásával három ilyen géphez is hozzá tudtak jutni, így könnyítve meg a beteg gyermekek vizsgálatait és mindennapjaikat.