Tápai Szabina a Szegedi Gyermekklinikának gyűjtött adományokat

Forrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography -
anyaság Tápai Szabina jótékonyság Kucsera Gábor szülés Szegedi Gyermekklinika család segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kucsera Gábornak és Tápai Szabinának hamarosan megszületik a második gyermeke. Az édesanya azonban nem pihen, most a Szegedi Gyermekklinikának segített adományokat gyűjteni, melyekből olyan műszert is vásároltak, amellyel megkímélhetik a gyerekeket a fájdalomtól. 

Az év sportitalát gyártó cég, az R-water Kft. kezdeményezésére könnyen mondott igent Tápai Szabina, hiszen hamarosan kétgyermekes anyaként még érzékenyebben érintik a gyerekek szenvedései és az ő támogatásuk. Az akasztói vállalat felhívására minden szabályosan bemutatott fekvenyomás vagy húzódzkodás után 50 forinttal támogatta a Szegedi Gyermekklinika betegeit. A megmozdulás olyanannyira sikeres volt, hogy több mint 1500-an vettek rajta részt, és összesen 1 millió forint gyűlt össze, amelyből a klinika 1 db monitort vásárolt, amellyel a gyerekeket tűszúrások nélkül tudják megvizsgálni, illetve 1 db inkubációs eszközt, amely már kijelzővel rendelkezik, így megkönnyítve az inkubátoros babák vizsgálatait.

Értékes műszereket vásároltak Forrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography

Tápai Szabina a nagylelkű kezdeményezésről így nyilatkozott: „Sportolóként fontosnak tartom, hogy olyan dolgok mellé álljak, amelyekben valóban hiszek, így a sportital arcaként nem volt kérdés, hogy teljes szívvel részt veszek én is ebben az összefogásban, főleg, hogy lassan kétgyermekes anyaként nekem is mindig borzasztó élmény, amikor hallom a saját gyerekemet sírni egy-egy tűszúrásnál. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, bárcsak átvehetném tőle ezt a fájdalmat... Nagyon jó érzés, hogy ezeknek a beteg gyerekeknek, ha csak egy kicsit is, de segíteni tudtunk, legalább annyival, hogy a gépek segítségével megkíméljük őket a napi injekcióktól, amivel az állapotukat ellenőrzik.”

Tápai Szabina örömmel segített Forrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography

A Szegedi Gyermekklinika már régóta szeretett volna ágy melletti, de transzport közben is használható monitorokat beszerezni, mellyekkel fájdalmas, invazív beavatkozás nélkül tudják folyamatosan monitorozni a beteg gyerekek légzéshatékonyságát. Az eszköz nemcsak a vér oxigéntelítettségét méri, hanem a kilélegzett levegő szén-dioxid-tartalmát is. Nagy öröm a klinika számára, hogy az akasztói cég támogatásával három ilyen géphez is hozzá tudtak jutni, így könnyítve meg a beteg gyermekek vizsgálatait és mindennapjaikat.

Drága a gyors diagnózis, ha nem gondolkodunk előrehttp://www.life.hu/drlife/hirdetes/20181120-eletenergia.htmlKevesen tudják, hogy mi a különbség a legmodernebb képalkotó diagnosztikai eljárások, a CT és az MR között, pedig működésmódjuk, alkalmazási lehetőségeik és a költségeik között is vannak különbségek. Az azonban közös bennük, hogy drága eljárásokról van szó, a rendelkezésre álló eszközök száma pedig nagyon limitált. Ezért, ha gyorsan lenne szükségünk ilyen vizsgálatokra, akkor általában mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Azonban találtunk megoldást , amivel a hatalmas költségeket és a hosszú várólistákat is elkerülhetjük.HirdetésA legbátrabb páros: Szögeczki Ági súlyos sérülést szenvedetthttp://www.life.hu/drlife/20181120-a-legbatrabb-paros-szogeczki-agi-sulyos-serulest-szenvedett.htmlSzögeczki Ági komoly balesetet szenvedett A legbátrabb páros forgatása alatt, félő volt, hogy fel kell adniuk a versenyt. Dr. LifeOrigoBefelé fordult a mellbimbód? Ezt jelenthetihttp://www.life.hu/drlife/20181119-befele-fordult-a-mellbimbod-ezt-jelentheti.htmlA befelé forduló mellbimbó, amennyiben így született az ember, teljesen ártalmatlan, más a helyzet azonban, ha hirtelen változik meg a bimbó iránya. Ebben az esetben orvoshoz kell fordulni. Dr. Life--Télen is figyeljünk a folyadékbevitelre, íme az intő jelek, hogy nem iszol elegethttp://www.life.hu/drlife/20181119-telen-is-figyeljunk-a-folyadekbevitelre-ime-az-into-jelek-hogy-nem-iszol-eleget.htmlAmikor nincs tikkasztó hőség, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mennyi folyadékot is kell innunk egy nap. Ám a folyadékhiány tünetei télen is jelentkeznek. Mutatjuk, mik ezek. Dr. LifeOrigoNőiségünk és egészségünk a saját felelősségünk http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20181119-egeszseg.htmlNőként számos szerepet élünk meg a mindennapokban. Helyt kell állnunk anyaként, feleségként, társként, kollégaként. De mi történik akkor, ha velünk lesz valami baj, ha minket ér valami betegség? Ki veszi majd át a gondoskodó „őrangyal” szerepét? A Felelősen Magadért Egyesület célja, hogy a felelősebb és egészségtudatosabb életre ösztönözzék nőtársaikat. HirdetésOrigoVárkonyi Andrea reagált a szívritmuszavaráról szóló pletykákra: nagyon jó egészségnek örvendhttp://www.life.hu/drlife/20181119-varkonyi-andrea-reagalt-a-szivritmuszavararol-szolo-pletykakra.htmlVárkonyi Andrea úgy döntött, tiszta vizet önt a pohárba, miután szívritmuszavaráról jelentek meg pletykák. Elárulta, nagyon is jó egészségnek örvend. Dr. LifeFotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.