Kiderült, hogy olyan hétköznapi dolgok is megbetegíthetnek, amelyekről nem is gondolnánk, hogy veszélyesek az egészségünkre. Mutatjuk, melyek azok!

Rizs 

A rizsszemekbe a termesztés során kerülhet arzén a talajból. Épp ezért ha túl sokat fogyasztunk belőle, vagy nem megfelelően készítjük el, nagyobb mennyiség juthat belőle a szervezetünkbe, amely komoly egészségi problémákhoz vezethet. A The Sun egy cikkében azt írja, mindezt úgy kerülhetjük el, ha a rizst alaposan átöblítjük, a főzés során pedig bőségesen adunk hozzá vizet.

A rizs arzént tartalmazhatForrás: Shutterstock

Vécéöblítés 

A modern vécétartályokat már úgy gyártják, hogy ne pazarolják a vizet. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy minél kevesebb vízzel öblítünk, annál nagyobb az esélye annak, hogy a salakanyag egy része a vécécsészében marad. Ez nagyon veszélyes, hiszen kedvez a baktériumok szaporodásának, elterjedésének. 

Grillezés 

Grillezni nagyon jó, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a grillezett húsok policiklusos aromás szénhidrogéneket tartalmaznak, amelyek rákkeltőek. Természetesen egyszeri alkalomtól még nem alakulnak ki a daganatok, de érdemes limitálni a grillezett ételek fogyasztását.