5 tipp karácsony után a puffadás ellen

Forrás: Thinkstock -
karácsony zabálás puffadás hízás bélgáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsony után úgy érzed, teljesen tele a gyomrod? Már egy falat bejgli sem megy le a torkodon? A hasad olyan, mint egy lufi? Akkor olvasd el tippjeinket arról, hogyan csökkentheted a kellemetlen puffadást, bélgázokat.

Kisebb adagok

Ha nagyon puffadsz, akkor nem érdemes tovább erőltetni az újabb adag bejglit, ügyelj arra, hogy mértékletesen fogyassz a különböző ételekből. Inkább többször egyél kisebb adagokat, és lehetőleg minél alacsonyabb kalóriatartalmúakat, így az emésztést is megkönnyíted.

Lassíts

Minél gyorsabban eszel, annál több levegő kerül a rágás során a gyomrodba. Csak lassíts és élvezd az ízeket. Ne feledd, az emésztés már a szájban elkezdődik, ezért rágd meg alaposan az ételt.

Szabadulj meg a puffadástól Forrás: Thinkstock

Az elkerülendő ételek

Ha már így is puffadsz, ne rontsd tovább a helyzetet, kerüld az olyan zöldségeket, amelyek növelik a bélgázok mennyiségét. Ilyen például a kelbimbó, a karfiol és a brokkoli.

Ételek, italok

A borsmentából készült tea, az ananász, a gyömbér és a petrezselyem csökkentik a puffadást, a bélgázokat.

Probiotikum

Puffadás esetén segítségünkre lehetnek a probiotikumok is. Ilyenkor érdemes natúr joghurtot fogyasztani – javasolja a WebMD.

Sas József minden előadását lemondta egészségi állapota miatthttp://www.life.hu/drlife/20181227-sas-jozsef-minden-eloadasat-lemondta-egeszsegi-allapota-miatt.htmlJanuárban ünnepli 80. születésnapját Sas József, ünnepi műsort is készítettek az alkalomra, ám a fellépéseket le kellett mondania orvosai tanácsára. A színész egyetlen előadást tartott meg a programban, ám végül ezt sem vállalhatta el. Dr. Life--Vastag Csaba nem tud meggyógyulni, rajongóitól kért tanácsokathttp://www.life.hu/drlife/20181226-vastag-csaba-nem-tud-meggyogyulni-rajongoitol-kert-tanacsokat.htmlVastag Csaba beteg, a gyógyszerek sem használnak neki, már nem tudja, mitévő legyen, rajongói segítségét kérte, hogyan gyógyulhatna meg minél hamarabb. Dr. LifeOrigoRengeteg panasz érkezett: ki kellett vonni a forgalomból egy tamponthttp://www.life.hu/drlife/20181226-rengeteg-panasz-erkezett-ki-kellett-vonni-a-forgalombol-egy-tampont.htmlVissza kellett hívni egy tampont, mert rengetegen panaszkodtak arról, hogy használat közben szétesett. Dr. Life--A fejfájás helye és jellege különböző szervek megbetegedésére utalhathttp://www.life.hu/drlife/20181223-a-fejfajas-helye-es-jellege-kulonbozo-szervek-megbetegedesere-utal.htmlAz ájurvédikus tanok szerint az, hogy hol fáj a fejünk, különböző szervek megbetegedésére, működészavarára utalhat. Ebből mutatunk most néhányat. Dr. LifeOrigoEzért isznak több alkoholt a hidegebb éghajlaton élőkhttp://www.life.hu/drlife/20181222-ezert-isznak-tobb-alkoholt-a-hidegebb-eghajlaton-elok-pittsburghi-majkutato-kozpont-kutatasa.htmlA Pittsburghi Egyetem kutatása szerint a hideg éghajlaton élők jóval több alkoholt fogyasztanak, mint a mediterrán éghajlaton élők. A felmérés azt is leírja, hogy ennek mi az oka. Dr. LifeOrigoAz sem egészséges, ha túl sok vizet iszunkhttp://www.life.hu/drlife/20181222-az-sem-egeszseges-ha-tul-sok-vizet-iszunk-mennyi-az-eleg.htmlAz köztudott, hogy ha túl kevés folyadékot iszunk, azzal árthatunk a testünknek, azt azonban kevesen tudják, hogy a túl sokból is baj lehet. De akkor mennyi az elég? Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.