A túl sok alvás káros lehet az egészségünkre

Forrás: pexels.com -
alvászavar egészség alvás káros túlalvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész nap kómásnak érezhetjük magunkat, ha túl keveset alszunk, ám az legalább ilyen káros lehet, ha rendszeresen túl sokat alszunk. Az egészségünk is rámehet, ha rendszeresen az ágyban töltjük a nap nagy részét. 

A napi ajánlott egészséges alvásmennyiség 7-8 óra, ám minimum 6 óra az, ami mindenképpen szükséges. Ám ha valaki úgy dönt, hogy 9 óránál többet alszik, számolnia kell az egészségkárosító hatásokkal.

A túl sok alvás is káros lehet Forrás: pexels.com

Azok, akik hosszabb távon választják a túl sok alvást, 34 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek szívbetegek. Aki többet alszik, kevesebbet mozog, így nagyban fenyegeti őt az elhízás veszélye. Ezzel együtt a cukorbetegséggel és a magas vérnyomással is nagyobb eséllyel kell szembenéznie.

Igyekezzünk betartani az ajánlott mennyiséget, és két napnál tovább ne aludjunk 6 óránál kevesebbet, hiszen a kevés alvás is megbosszulja önmagát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.