Napokig orvosi megfigyelés alatt kell tartaniuk Fülöp herceget, aki csütörtökön balesetet szenvedett autójával. Látszólag nem történt komoly baja, ám ebben a korban akár halálos kimenetelű is lehet egy ilyen eset, ha nem figyelnek az intő jelekre. 

Köztudott, hogy a királyi pár, Erzsébet királynő és Fülöp herceg maguk vezetik az autóikat, amikor nem hivatalos eseményekre tartanak. Így történt ez akkor is, amikor Fülöp herceg csütörtökön balesetet szenvedett, felborult az autójával. Ahogy mi is megírtuk: a másik autó két utasa könnyebben megsérült, őket a helyszínen ellátták. 

A Mirror cikke szerint bár Edinburgh hercege látszólag nem szenvedett komolyabb sérüléseket, mégis orvosi megfigyelés alatt kell tartaniuk. Dr. Nick Scriven szerint az elkövetkező 24-48 óra kritikus lehet a herceg állapotát illetően. 

A királynő és Fülöp herceg is gyakran vezeti a saját autójátForrás: AFP/Alastair Grant

II. Erzsébet királynő férje ugyanis már 97 éves, ebben a korban pedig sokkal inkább megviseli egy apró baleset is. "Egy ilyen baleset következménye lehet az agyrázkódás vagy akár a szubdurális hematóma is" - mondta az orvos. 

A szubdurális hematóma, azaz amikor a vér összegyűlik a koponya és az agy között, akár halálos is lehet, ha nem veszik észre időben. Így a herceget körülvevő orvosoknak és a személyzetnek figyelnie kell a viselkedését. Tünetként jelentkezhet ugyanis a fejfájás, a hányás, a kóma és a viselkedészavar is.