Széklettel szennyeződhet a fogkefe, ha a vécé a fürdőszobában van

Forrás: Thinkstock -
fürdőszoba fogkefe wc széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahol a vécé a fürdőszobában van, ott bizony a baktériumok is elszaporodnak és szétterjednek olyan tárgyakon, amelyeken nem akarnánk mondjuk székletet találni.

Ha az illemhely és a fürdőszoba egyben van, akkor bizony sok baktérium szóródhat szét és tapadhat olyan tárgyakra, amelyeknek éppen az lenne a dolguk, hogy letisztítsák rólunk a különböző szennyeződéseket. Ezek közül az egyik leggusztustalanabb a fogkefe lehetséges „koszolódása”. Ezeknek a sörtéi és a nedves terület tökéletes táptalaja a baktériumok szaporodásának és megtapadásának.

A WC öblítése során ugyanis mindenfelé repkednek a baktériumok, így bizony a fogkefére is kerülnek.

Ez pedig nemcsak gusztustalan, de akár nagyon veszélyes is lehet. E. coli baktériummal is fertőződhetünk ilyen módon, főként, ha nem egyedül élünk, hiszen akkor mások baktériumai kerülnek a fogkefénkre.

A fogkefe szennyeződése nemcsak gusztustalan, de veszélyes is Forrás: Thinkstock

Egy 2015-ös kutatás szerint ha a fogkefe és a vécé közel vannak egymáshoz, akkor 60 százalék az esély arra, hogy széklettel szennyezett a kefe.

A fő gond persze nem az, ha valaki a saját baktériumait szétteríti – csak gusztustalan

–, de a közös, több személy által használt fürdőszobák esetén sok ember baktériumai keverednek, ami már komoly veszélyt jelent. Sajnos azok sem lélegezhetnek fel, akik a fogkeféjük fejét műanyag burkolattal védik, ez ugyanis nem elegendő a baktériumok távoltartására, ellenben remek környezetet biztosít a szaporodásukhoz. Ha lehet, öblítés előtt hajtsuk le a vécé fedelét, és olyan helyen tartsuk a fogkefét, ahol védettebb a szétszóródó baktériumokkal szemben, de meg tud száradni – írja a The Sun.

Izomszakadást szenvedett az Exatlon Hungary versenyzője, Kása Andráshttp://www.life.hu/drlife/20190215-izomszakadast-szenvedett-az-exatlon-hungary-versenyzoje-kasa-andras.htmlIzomszakadás miatt fel kellett adnia az Exatlon Hungaryt Kása Andrásnak. Dr. LifeOrigoHírt adott magáról az anorexiás blogger: orvosi kezelést kaphttp://www.life.hu/drlife/20190214-hirt-adott-magarol-az-anorexias-blogger-orvosi-kezelest-kap.htmlVisszatért a közösségi oldalra Eugenia Cooney blogger, aki anorexiával küzd. Korábban a rajongói nagyon aggódtak érte, sokan már a halálhírét keltették. Dr. LifeOrigoKarok és lábak nélkül született a kisfiú, nem sok esélyt adnak neki, de életben maradthttp://www.life.hu/drlife/20190214-karok-es-labak-nelkul-szuletett-a-kisfiu-nem-sok-eselyt-adnak-neki-de-eletben-maradt.htmlNincsenek karjai, lába, de a szívében, az idegrendszerében és a genitáliáknál is súlyos hiányosságokkal küzd a tavaly szeptemberben született RJ Wilson. Tetra-amelia-szindrómában szenved, az orvosok nem sok esélyt adnak neki, mégis életben maradt. Dr. LifeA depressziónak számos előjele van – kapd el még az elején, nehogy nagyobb baj legyen!http://www.life.hu/drlife/20190213-a-depresszio-tunetei-megelozese-kezelese.htmlA depressziónak számos előjele van – kapd el még az elején, nehogy nagyobb baj legyen! Mutatjuk, mire figyelj oda! Dr. LifeOrigoElőször mesélt Lang Györgyi a gyógyíthatatlan betegségérőlhttp://www.life.hu/drlife/20190214-eloszor-meselt-lang-gyorgyi-gyogyithatatlan-betegsegerol-szklerozis-multiplex.htmlLang Györgyi arról mesélt, miként tudta meg, hogy gyógyíthatatlan betegsége van. Dr. LifeOrigoBörcsök Enikőnek hamarosan új vesére lesz szükségehttp://www.life.hu/drlife/20190213-borcsok-enikonek-hamarosan-uj-vesere-lesz-szuksege.htmlBörcsök Enikő elárulta, hamarosan új vesére lesz szüksége. Dr. LifeFotó: Bielik István - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.