Plüssmacit műtött dr. Kőnig Róbert a beteg gyermekek kérésére

operáció maci gyerekorvos medve plüss műtét dr. Kőnig Róbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felnőttek is félnek, amikor arra kerül a sor, hogy a műtőbe tolják őket, ám a gyerekek még inkább rettegnek attól, mi történik a szüleiktől távol, a zárt ajtók mögött. Éppen ezért dr. Kőnig Róbert plüssmacit műtött meg, hogy bemutassa kis pácienseinek, mi történik egy operáció alatt. 

Kivette a plüssmaciból a betegséget dr. Kőnig Róbert gyermekorvos, hiszen kis páciensei már többször kérdezték tőle, mi történik majd a műtőben, ha elaltatják őket – szúrta ki a Blikk. A gyermekeknek különösen nehéz elmagyarázni, mi vár rájuk a szüleiktől távol a műtőben, éppen ezért a túl sok méztől megbetegedett medve műtétjét videóra vette Kőnig doktor a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével közösen.

Így a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölt gyermekorvos egy műtősnővel és egy altatóorvossal közösen megmutatja, hogyan nyitják fel a beteget, nézik meg a szívét, majd gyógyítják meg csapatmunkában. A videó hihetetlenül aranyosra sikerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.