Kiderült, miért veszélyes, ha sokáig nem mossuk ki a törölközőnket.

Egy idő után a használt fürdőszobai törölközők a baktériumok melegágyává válnak, ha nem mossák ki azokat. Ez pedig alaposan megnöveli annak az esélyét, hogy valamilyen betegséget kapjunk el.

A The Sun azt írja, az arizonai egyetem kutatói rávilágítottak, hogy a használt törölközők 90 százalékán megtalálható az úgynevezett coliform baktérium, 14 százalékukon pedig az E.coli, de néhány esetben szalmonellát is találtak.

Két nap elteltével ha megtöröljük a használt törölközővel az arcunkat, több baktériumot szedhetünk össze, mintha beledugnánk a fejünket a vécébe és leöblítenénk” – sokkolta az olvasókat dr. Charles Gerba.

A portál azt írja, a törölközőre természetes bőrbaktériumok kerülnek a használat során, ha pedig vizesek maradnak, akkor remek helyet biztosítanak azok szaporodására.

Mosd gyakran a törölközőtForrás: Shutterstock

Szerencsére azért megnyugtatnak a szakemberek, hogy ez korántsem olyan veszélyes, mint amennyire hangzik, a szervezetünk ugyanis képes ezekhez alkalmazkodni, ezért nem valószínű, hogy negatívan befolyásolja az egészségünket.

Mindenesetre érdemes gyakran mosni a törölközőt, próbáljuk meg minél szárazabb helyen tartani és lehetőleg ne használjunk olyat, amellyel már más is törölközött.