Kiderült, milyen gyakran érdemes mosni a törölközőt

Forrás: Shutterstock -
betegség törölköző baktérium mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, miért veszélyes, ha sokáig nem mossuk ki a törölközőnket.

Egy idő után a használt fürdőszobai törölközők a baktériumok melegágyává válnak, ha nem mossák ki azokat. Ez pedig alaposan megnöveli annak az esélyét, hogy valamilyen betegséget kapjunk el.

A The Sun azt írja, az arizonai egyetem kutatói rávilágítottak, hogy a használt törölközők 90 százalékán megtalálható az úgynevezett coliform baktérium, 14 százalékukon pedig az E.coli, de néhány esetben szalmonellát is találtak.

Két nap elteltével ha megtöröljük a használt törölközővel az arcunkat, több baktériumot szedhetünk össze, mintha beledugnánk a fejünket a vécébe és leöblítenénk” – sokkolta az olvasókat dr. Charles Gerba.

A portál azt írja, a törölközőre természetes bőrbaktériumok kerülnek a használat során, ha pedig vizesek maradnak, akkor remek helyet biztosítanak azok szaporodására.

Mosd gyakran a törölközőt Forrás: Shutterstock

Szerencsére azért megnyugtatnak a szakemberek, hogy ez korántsem olyan veszélyes, mint amennyire hangzik, a szervezetünk ugyanis képes ezekhez alkalmazkodni, ezért nem valószínű, hogy negatívan befolyásolja az egészségünket.

Mindenesetre érdemes gyakran mosni a törölközőt, próbáljuk meg minél szárazabb helyen tartani és lehetőleg ne használjunk olyat, amellyel már más is törölközött.

Túlhajtotta magát a Stolen Beat énekese, Buzás Bencehttp://www.life.hu/drlife/20190227-tulhajtotta-magat-a-stolen-beat-enekese-buzas-bence.htmlTúlhajtotta magát a Stolen Beat énekese, Buzás Bence. Dr. LifeOrigoKelemen Annának eltorzult a személyisége a sok plasztika miatthttp://www.life.hu/drlife/20190227-kelemen-annanak-eltorzult-a-szemelyisege-a-sok-plasztika-miatt.htmlKelemen Anna elárulta, torzulást okoztak személyiségében a plasztikai műtétei. Dr. Life--Jordán Tamás a cukorbetegsége miatt diétázik, és alkoholmentes életet élhttp://www.life.hu/drlife/20190226-jordan-tamas-cukorbetegsege-miatt-dietazik-es-alkoholmentes-eletet-el.htmlJordán Tamás a cukorbetegsége miatt szigorú diétán él, és alkoholt sem fogyaszt. Dr. Life--Zacher Gábor elmondta véleményét Curtisrőlhttp://www.life.hu/drlife/20190222-zacher-gabor-elmondta-velemenyet-curtisrol-egy-klasszikus-rehab-legalabb-masfel-ev.htmlZacher Gábor is kifejtette véleményét Curtis elvonókúrájával kapcsolatban. Dr. LifeOrigoÉjszakánként mindössze két órát alszik Orosz Barbihttp://www.life.hu/drlife/20190222-ejszakankent-mindossze-ket-orat-alszik-orosz-barbi.htmlOrosz Bari elárulta, jó ideje alvásproblémákkal küzd. Dr. LifeOrigoTatár Csilla állandó fájdalmakkal élhttp://www.life.hu/drlife/20190222-tatar-csilla-allando-fajdalmakkal-el.htmlTatár Csilla állandó fájdalommal küzd, nagy valószínűséggel műteni is kell. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.