Az ájulás szélére került Palik László a TV2 Exatlon Hungary műsorának forgatásakor. A műsorvezetőt a helyi stáb személyzete kórházba is akarta vinni, de a műsorvezető nem akarta, hogy miatta álljon a munka, így infúzióval hozták rendbe. 

„Laci falfehéren érkezett a forgatásra, közel állt az ájuláshoz, szinte azonnal eltűnt a sátrában. Sejthető volt, hogy van valami fennforgás, mert a sátrat egy percen belül körbetekerték pokróccal, hogy senki ne lásson be. Egyértelmű volt, hogy valami egészségi probléma adódott, főleg, amikor a csapatorvos és a mentők vitatkozni kezdtek. Utóbbiak ugyanis azonnal kórházba akarták vinni Lacit, aki viszont huszonöt perc múlva a versenyzők között dirigált” – mesélte a Blikknek informátor. 

Forrás: TV2

Kiderült, Palik túlhajtotta magát, kiszáradt, a vérnyomása leesett, csak pillanatok választották el az ájulástól. 

„Benne vagyok egy két éve tartó emberkísérletben. Senkinek nem ajánlom, mert nem feltétlenül okos, de két éve kitaláltam, hogy pihenőnap nélkül edzek” – nyilatkozta korábban a Vasárnapi Blikknek Palik, de később arról is beszélt, hogy csak zöldséget és gyümölcsöt eszik a forgatáson. Mivel a rosszulétekor már tényleg csak napok választották el attól, hogy újra lássa a családját, az izgatottság is belejátszhatott abba, hogy rosszul lett.