Tiffany Wedekind megpróbálja élete minden percét kiélvezni, hiszen neki kevesebb adatott: nyolcszor gyorsabban öregszik, mint a hétköznapi emberek. 

Nyolcszor gyorsabban öregszik Tiffany Wedekind, mint a hétköznapi emberek egy ritka rendellenesség, a progéria miatt. A könyörtelen kórt általában egészen hamar diagnosztizálják, de Tiffanynál csak 20 éves kora körül sikerült. Ő már rekordernek számít, hiszen betöltötte a 41. életévét, míg a hasonló betegséggel küzdők sosem élnek ilyen sokáig.

Tiffany Wedekind nyolcszor gyorsabban öregszik, mint az egészséges emberekForrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Adam Gray / Barcroft Images

Tiffany nem az első a családjukban, aki ezzel a betegséggel küzd, bátyja 39 évesen hunyt el a progéria miatt, ezért a nő igyekszik kihasználni minden percet, ami megadatik a számára. Nem hagyom, hogy a betegség határozzon meg. A bátyám halála felnyitotta a szememet, ráébredtem, milyen lehet az életem további része” – mondta Tiffany a Daily Mailnek. Pozitív életszemlélete példamutató, hiszen nincsen könnyű dolga: a fogai már kiestek, szívproblémával küzd és a haja is hullik. Ő azonban azokra a dolgokra koncentrál, amelyeket szeret: jógázik és táncol.