Szinetár Dóra videót posztolt közösségi oldalára a Down-szindróma világnapján

világnap Szinetár Dóra Down-szindróma gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra egy videóban hívta fel követői figyelmét a Down-szindrómások helyzetére.

Szinetár Dóra kisfia, Benjámin Down-szindrómával jött a világra másfél évvel ezelőtt. A színésznő most egy videóval üzent a követőinek, ezzel szeretné felhívni a figyelmet a Down-szindrómások helyzetére a világban, valamint az elfogadás és az egymás iránti tolerancia fontosságára. Arra kérte őket, hogy ma jelképesen mindenki felemás zokniban induljon útnak, hiszen a világ sokszínű.

A Down-szindróma világnapja

2006 óta világszerte március 21-én tartják a Down-szindróma világnapját. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendellenességre, növelje annak megértését, és egyúttal segítsen abban, hogy a Down-szindrómások teljes életet élhessenek.

A Down-szindróma súlyos, nem öröklődő genetikai rendellenesség, amely a 21. kromoszóma hibás osztódásának következtében jöhet létre. Jellegzetes külső jegyei vannak: laposkás arc, távol ülő, ferde szemek, nyomott orr, elálló fülek, rövid nyak, rövid végtagok és ujjak, alacsony termet. Intellektuális képességeik egyénenként eltérhetnek, várható átlagos élettartamuk 50–60 év.

Kéz a kézben a LifeTv műsorán

Premier: március 21., 20:30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.