Gyerekkora óta kóros álmatlanságban szenved Neil Epstein négygyermekes édesapa. Előfordul, hogy naponta csak 20 percet tud aludni. Azt mondja: nem bánja, hogy ezzel kell együtt élnie. Úgy érzi, kapott egy extra életet, amit arra használ, amire csak akar.

Megtanult franciául, zongorázni, de saját verseket is ír Neil Epstein, amíg a világ alszik. A férfinél 6 éves korában diagnosztizáltak kóros álmatlanságot. 

A négygyermekes apánál nem kirívó eset, ha naponta csak 20 percet alszik, de az sem, ha 48 órán át egyáltalán nem hajtja álomra a fejét. Egyelőre semmilyen problémát nem észlelt a testében, mint mondta: hálás, hogy kapott egy extra életet. Hiszen minden 10 évben 2 plusz évet nyer, melyet arra használ, amire csak akar. 

50 éve nem alszik, de nem bánja (Képünk illusztráció)Forrás: PhotoAlto/John Dowland

Elárulta: nem volt mindig ilyen derűs a helyzettől. „Nem volt könnyű így felnőni” – idézi szavait a Daily Mail.

„Édesanyám folyton rettegett, hogy mi lesz velem. Megkérte az orvost, hogy írjon fel nekem néhány tablettát. Meg akarta nézni, hogy milyen, amikor egy hétig rendesen alszom” – folytatta a férfi.

"Olyan voltam, mint egy zombi. Nem igazán emlékszem erre az időre, de 10 napig tartott, mire visszatérhettem a normális élethez” – emlékezett vissza Neil, aki idestova 50 éve nem aludt úgy, mint más emberek.