Négy éven át napi hat energiaitalt ivott a 32 éves Samantha Sharpe. Valósággal függője volt a cukorban és koffeinben bővelkedő innivalónak. Ennek hatására szívproblémái lettek, pacemakert kapott, amelyet 10 évente cserélni kell. 

Három gyermek mellett dolgozik Samantha Sharpe, aki szeretne ráébreszteni mindenkit az energiaitalok káros hatásaira. A Daily Star cikke szerint az édesanya négy éven át naponta hat energiaitalt fogyasztott, hogy ébren tudjon maradni, és teljesíteni tudja a napi feladatait. 

„Az italok felgyorsították a szívverésemet, majd később, amikor teljesen összeomlottam, szükségem volt még egyre. Ez így ment évekig” – mesélte az édesanya. 

Az energiaital függője lett az édesanya – Képünk illusztrációForrás: Photononstop/Aurélie Cluzel

„Ha nem jutottam energiaitalhoz, fájt a fejem és rendkívül morcos voltam” – folytatta a nő, akinek 32 évesen kezdődtek a szívproblémái. A veséivel is gondok adódtak, veseköve lett. Mindemellett nagy a veszélye, hogy 2-es típusú cukorbetegség alakul ki nála.

Szívébe pacemakert kapott, amelyet 10 évente kell majd cserélni. „A gyerekeim látták, hogy kórházban fekszem, csak figyelmeztetni akarok mindenkit” – fogalmazott Samantha. 

Az orvosok egyelőre nem állapították meg, hogy az energiaital okozta-e a problémát, mindenesetre kijelentették, hogy a rengeteg cukor és koffein nem tett jót az állapotának.