Energiaitalfüggő volt a 32 éves nő, pacemakert ültettek a szívébe

Forrás: Photononstop/Aurélie Cluzel -
cukor szívprobléma energiaital függőség pacemaker koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy éven át napi hat energiaitalt ivott a 32 éves Samantha Sharpe. Valósággal függője volt a cukorban és koffeinben bővelkedő innivalónak. Ennek hatására szívproblémái lettek, pacemakert kapott, amelyet 10 évente cserélni kell. 

Három gyermek mellett dolgozik Samantha Sharpe, aki szeretne ráébreszteni mindenkit az energiaitalok káros hatásaira. A Daily Star cikke szerint az édesanya négy éven át naponta hat energiaitalt fogyasztott, hogy ébren tudjon maradni, és teljesíteni tudja a napi feladatait.

„Az italok felgyorsították a szívverésemet, majd később, amikor teljesen összeomlottam, szükségem volt még egyre. Ez így ment évekig” – mesélte az édesanya.

Az energiaital függője lett az édesanya – Képünk illusztráció Forrás: Photononstop/Aurélie Cluzel

„Ha nem jutottam energiaitalhoz, fájt a fejem és rendkívül morcos voltam” – folytatta a nő, akinek 32 évesen kezdődtek a szívproblémái. A veséivel is gondok adódtak, veseköve lett. Mindemellett nagy a veszélye, hogy 2-es típusú cukorbetegség alakul ki nála.

Szívébe pacemakert kapott, amelyet 10 évente kell majd cserélni. „A gyerekeim látták, hogy kórházban fekszem, csak figyelmeztetni akarok mindenkit” – fogalmazott Samantha.

Az orvosok egyelőre nem állapították meg, hogy az energiaital okozta-e a problémát, mindenesetre kijelentették, hogy a rengeteg cukor és koffein nem tett jót az állapotának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.