Elsőként ültettek be halbőrből készült vaginát egy transznemű férfinak

Forrás: Shutterstock -
operáció műtét transzneműek tilápia halbőr vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a kilencvenes években esett át egy nemátalakító műtéten az a férfi, akinek az operáció nem adott százszázalékos eredményt. Most halbőr segítségével megismételték a beavatkozást. Már teljes életet élhet. 

Korábban már mi is írtunk róla, hogy halvaginát kapott egy szokatlan rendellenességgel született nő. Ám a világon most először végeztek ilyen műtétet transznemű férfin.

Halbőr segítségével pótolták a transznemű férfi hiányzó szöveteit (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Nuus cikke szerint már hajtottak végre rajta nemátalakító műtétet, ami nem sikerült. Most újra kellett építeni a nemi szervét. Az orvosok a beavatkozás során egy akrilból készült hengert helyeztek a páciens testüregébe, ez adta a tartást, ami kialakítja a vagina formáját. Ezt tekerték be a halbőrrel, ami reakcióba lépett a test szöveteivel.

Transzneműn most először végeztek halbőrrel ilyen műtétet. Orvosai szerint szépen gyógyul, néhány hónap múlva egészséges nemi életet élhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.