Inzulinrezisztenciát és pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak Zimány Lindánál, emiatt élete végéig gyógyszert kell szednie. 

„Évekkel ezelőtt, amikor Amerikában éltem, már akkor volt problémám a pajzsmirigyemmel, de az elmúlt hét év alatt rosszabbodott a helyzet. Kiderült, hogy alulműködik, és inzulinrezisztenciám is van, ami már az egyes típusú diabétesz előszobája is lehet” – nyilatkozta a Ripostnak Zimány Linda, akinek komoly tünetei voltak. 

Zimány Linda 3 kilót fogyott a megfelelő étkezésselForrás: Vojcehovszki Richard/Bernice Fashion

„A fáradékonyság, a száraz bőr, a diéta ellenére fogyás-hízás, a töredezett haj, illetve körmök mind a pajzsmirigybetegségre utalhatnak. Nálam a fáradékonyság volt jellemző, illetve komoly hányingerrel küszködtem minden étkezés előtt és után. Az orvosom hasnyálmirigy- és pajzsmirigyserkentő gyógyszert írt fel, ami mellett egy személyre szabott inzulindiétát követek. A gyógyszert már biztos, hogy életem végéig szednem kell, de nem bánom, ha ezzel időben elcsíptük a problémát” – folytatta Zimány Linda. 

Elmondta: glutén- és laktózérzékeny. Eddig nem fogyasztott szénhidrátot, ezután azonban muszáj. Mióta követi a diétát és szedi a megfelelő gyógyszereket, három kilót fogyott.