Zacher Gábor szerint a közösségimédia-függőség is lehet olyan ártalmas, mint az alkohol

Forrás: Földesi Máté -
buli fesztivál alkohol Zacher Gábor függőség közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nyár, és vele együtt a fesztiválszezon. Zacher Gábor toxikológus elmondta, mi az, ami még az alkoholnál is ártalmasabb lehet a fiatalokra ebben az időszakban.

"Az alkoholizmus mint betegség kialakulásához idő kell. Attól, hogy az a fiatal elmegy mondjuk egy buliba, és ott berugik, mint egy disznaj, attól ő még nem lesz alkoholista" – szögezte le a Mokka műsorában Zacher Gábor, akit azokról a veszélyekről kérdeztek, amelyek a fesztiválszezonban leselkednek a fiatalokra. Mint mondta, 800 ezer alkoholista van Magyarországon, 95 százalékuk nem a fiatal korosztályból kerül ki.

Rájuk nézve ártalmasabbnak tartja a közösségimédia-függőséget. "A közösségi média ma számszakilag sokkal több ember érint" – folytatta a toxikológus, aki szerint ma hazánkban több mint egymillió közösségimédia-függő van.

Zacher Gábor szerint a szülőknek meg kellene nézniük, milyen egy fesztivál, mielőtt eldöntik, szerintük mit csinálnak ott a gyerekeik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.