Litauszki Róbert labdarúgó kislánya agyvelőgyulladást kapott

Forrás: ujpestfc.hu -
Litauszki Róbert labdarúgó kórház agyvelőgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családi nyaraláson kapott agyvelőgyulladást az Újpest focistájának, Litauszki Róbertnek a hároméves kislánya, Lia.

Litauszki Róbert családjával együtt utazott el nyaralni Ciprusra, ám a nyaralást váratlan betegség miatt kellett megszakítani: kislányuk rosszul lett. Az ottani kórházban hiába kezelték, végül hazahozták, és itthon megállapították: agyvelőgyulladása van a kicsinek.

Először úgy tűnt, hasmenéses-hányásos vírust kapott el, de később felszökött a láza, szegénykémből mintha teljesen kiszállt volna az élet, ezért már ott kórházba került. Kapott gyógyszereket és infúziós kezelést is. Mivel egyre súlyosbodott az állapota, ezért inkább itthon folytattuk a kezelését. A budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályán kiderítették az orvosok, hogy rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből következett egy agyvelőgyulladás is. (...) Rendkívül nehéz napok voltak ezek, rengeteg vizsgálat, vérvétel, agyvízvétel, altatások, temérdek megpróbáltatás érte őt. Négy-öt napig szinte élettelenül feküdt, 40 fokos láza volt, nem tudtuk, mi lesz vele. Korábban még soha nem volt beteg a kislányunk. Szörnyű érzés volt, hogy nem tehettünk semmit...” – nyilatkozta a focista a Blikknek, majd hozzátette, a kislány az egyhetes kelezés után újra tudott beszélni, járni és hamarosan teljesen felépül.

Litauszki Róbert Forrás: ujpestfc.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.