meteorológia időjárás-változás front panasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többeknek okoz panaszt az időjárás-változás – mondta Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A szakembert annak kapcsán kérdezték, hogy nemrég még rekordmeleg volt, a napokban pedig hidegrekordok dőltek meg. Kiemelte, hogy alapvetően mindenkire hat az időjárás. A szélsőségességtől függ, hogy az emberek hány százalékánál okoz tüneteket. Korábban 70-80 százalék körül volt az időjárásra érzékenyek aránya, napjainkban ez már több százalékkal magasabb lehet – tette hozzá.

A szakember megjegyezte, hogy az időjárás-változás ellen nincsenek csodaszerek. Alkalmazkodni kell a változáshoz. Meg kell tanulni, hogy mikor mit kell tenni. Erre jók a különböző életmódtanácsok és a direkt terápiás megoldások, attól függően, hogy milyen tünetei vannak valakinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.