Sas József jelenleg otthonában gyógyul agyvérzése után, de nagyon lassan javul az állapota. Felesége nyilatkozott arról, hogyan is van most a humorista. 

Sas József thaiföldi nyaralásán kapott komoly agyvérzést, ápolását ott kezdték meg, majd itthon folytatták. A humoristát múlt héten hazaengedték a kórházból, lassan, de javul az állapota. Felesége nyilatkozott arról, hogy van most a férje.

Sas József szinte magatehetetlenForrás: MTI/Kollányi Péter

Nagyon lassan gyógyul Jóska... Még az orvosok sem tudják, mire számíthatunk. Az igazság az, hogy ez a betegség rosszabb, mint a rák. Mindent megteszek érte, hogy amíg velem van, addig szép, tartalmas napjai legyenek. Zenét hallgatunk, filmeket nézünk, nyaraláson készült fotókat, videókat kerestünk elő, elvagyunk. Szellemileg teljesen friss a férjem, de néha kicsit összezavarodik, és hirtelen nem tudja, hol van vagy hogyan került haza. A múltkor például azt kérdezte tőlem, miért nevezték át az utcát, ahol lakunk, pedig nem történt ilyen. Persze, ez nem vészes, nagyon örülnék, ha ez lenne a legnagyobb gondunk” – árulta el a Blikknek Sas József felesége, akinek van segítsége férje ápolásában. Jóska szinte magatehetetlen, s bár szellemileg friss, a teste nem akar rendesen működni. Van egy gondozó, aki mindennap jár hozzánk, ő vigyáz rá, hogy el tudjak szaladni boltba és ügyeket intézni. Segít öltöztetni, mosdatni. Ezen felül van egy képzett szakember, aki tornáztatja, kezeli, és a háziorvosunk is hetente háromszor jön. Amikor hazahoztam Jóskát, az összes papírt, leletet neki adtam át, hogy folyamatosan kövesse a férjem állapotát. Bár én is hullafáradt vagyok, tartom magam. Hajnalban kelek, majd estig meg sem állok, beteget ápolok. Nem panaszkodom, eddig sem tettem, sőt, szeretnénk megköszönni a sok segítséget és támogatást, amit eddig kaptunk. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, de tényleg nem tudjuk, mi vár még ránk” – árulta el az asszony.