Nem kímélte az élet Oszter Sándort, ami a betegségeket és a baleseteket illeti. Most elmondta, hányszor nézett szembe a halállal. 

"Már csecsemőként megcsapott a halál szele, mert elkaptam egy gennyes tüdőgyulladást, ami után az orvosok is lemondtak rólam. Anyámnak eutanáziát javasoltak, persze ő nem engedte, hogy elaltassanak, így hát tovább küzdött az életemért, amiért örökké hálás leszek neki" – mesélte a Borsnak Oszter Sándor, aki már többször is szembenézett a halállal. 

Jó néhány évvel később az autója kisodródott egy kanyarban, balesetet szenvedett. "Az ablaküvegnek a tartó vasszerkezete levágta az orrom hegyét, és beleesett a számba, amit aztán én magam »operáltam« vissza" – emlékezett vissza Oszter. A Rózsa Sándor forgatása alatt egyszer elpattant a gerince, de szenvedett már vonatbalesetet is. 

Oszter Sándor többször szembenézett a halállalForrás: MTI/Zih Zsolt

Egyszer az orvosok leukémiát diagnosztizáltak nála. Közölték vele, hogy három hónapja van hátra. Szerencsére csak tévedés volt. "Egy májfunkció-vizsgálaton voltam, ahol kaptam egy injekciót. Amint beadták, éreztem egy nagy lökést, és elvágódtam. Arra eszméltem fel, hogy oxigénmaszk van az arcomon, ezren sürögnek körülöttem, és szólongatnak. Sokkot kaptam, azt sem tudtam, mi történt velem, majd amikor már épphogy a tudatomra ébredtem, közölték, hogy leukémiás vagyok" – fogalmazott a színész. 

Mint mondta: egy óra alatt elrendezte az életét, fejben megfogalmazta a végrendeletét, majd ekkor jött, amire nem számított. "Odajött hozzám az orvos, és közölte, hogy tévedés történt. A vérem ugyanis, amit laborvizsgálatra küldtek, időközben megalvadt, és rossz eredményt mutatott" – mesélte Oszter.