Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből: a 14 centiméteres fogkefét öngyilkossági céllal nyelte le egykor. A sencseni kórház közlése szerint ez volt a legbizarrabb tárgy, amelyet valaha egy páciens belső szerveiben találtak.

Az 51 éves Li vezetéknevű pácienst június végén vették fel a kórházba, amikor hasi fájdalomra panaszkodott. A CT-vizsgálat egy tárgy jelenlétére utalt a patkóbélben. Li elmondta az orvosoknak, hogy a fogkefét 20 éve, egy öngyilkossági kísérlete alkalmával nyelte le, amikor droghasználatból következően HIV-fertőzöttként diagnosztizálták.
A sikertelen öngyilkossági kísérlet után a férfinak nem volt diszkomfortérzete. Nem foglalkozott többé a testében lévő tárggyal, ugyanis felhagyott a drogokkal, elkezdte a HIV-kezelést. Később megházasodott, két gyermeke született. A fogkefe 2014-ig nyugalomban volt a hasában, akkor azonban Li elkezdett hasi panaszoktól és epehólyag-gyulladástól szenvedni.
„A fogkefe valószínűleg sok éven át a gyomorban és a patkóbélben maradt, majd beleakadt az epevezetékbe, ami gyulladást és fájdalmakat idézett elő” – mondta Liu Csia-lin, a férfi kezelőorvosa. Liu elmondása szerint endoszkóppal távolították el a fogkefét, amelynek sörtéi már feloldódtak.

Képünk illusztráció!Forrás: Shutterstock