Több mint 500 fogat operáltak ki egy hétéves kisfiú szájából

operáció fogsor fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte hihetetlen, elképzelni is alig tudjuk, pedig tényleg megtörtént: egy hétéves indiai kisfiú állkapocsfájdalomra panaszkodott, majd egy röntgen után sokkoló dolog derült ki: több mint 500 foggal több lapult a szájában. 

A röntgen kimutatta, hogy az indiai kisfiúnak túlságosan sok foga van, a legfőbb problémát a jobb állkapocs hátulján rejlő, furcsa zacskó okozta, amiben több száz picike fog lapult.

A Saveetha Dental College orvosa ötórás műtéttel szabadította meg a kisfiút a fájdalmától, azaz az extra fogaktól. Összesen 526 különböző méretű - a néhány milliméterestől a másfél centis nagyságig terjedő - fogat távolítottak el. Érdekes egyébként, hogy a legkisebb fog is teljesen kifejlett volt, koronával, gyökérrel és zománccal. A kisfiú három nap után az életkorának megfelelően, 21 foggal térhetett haza a kórházból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.