Leukémiában szenved Karel Gott

Forrás: AFP/Sputnik/RIA Novosti/Ruslan Krivobok -
Karel Gott leukémia rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leukémiában szenved Karel Gott legendás cseh énekes - jelentette be a közösségi oldalán.

Akut leukémiában szenved Karel Gott, a cseh popsztár a Prágai Egyetemi Általános Kórházba (VFN) jár kezelésre – számolt be róla az MTI.

A 80 éves cseh énekes közösségi oldalán közölte, hogy másfél éve mielodiszplasztikus szindrómát (MDS) diagnosztizáltak nála, amely a többféle kezelése ellenére az elmúlt hónapokban akut leukémiává fejlődött. Hangsúlyozta, hogy ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát. Kérte a médiát, hogy tartsa tiszteletben privátszféráját.

Karel Gott Forrás: AFP/Sputnik/RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Csehország évtizedek óta legnépszerűbb, külföldön is ismert és elismert énekesénél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, amiből ugyan kigyógyult, de meggyengült az immunrendszere.

Júliusban kénytelen volt lemondani 80. születésnapja alkalmából tartandó koncertjét, utolsónak tervezett fellépését akut tüdőgyulladás miatt. Az énekest már 2018-ban is tüdőgyulladással kezelték kórházban, utána ugyancsak törölni kényszerült koncertjeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.