Alpesi turistaházban vizsgálják a műszaki cikkek hiányának egészségre gyakorolt hatását

turistaház műszaki cikk egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alpesi turistaházban vizsgálják a műszaki cikkek, köztük a mobiltelefon hiányának egészségre gyakorolt hatását Olaszországban.

Öt napig kapcsolódhat ki ingyenesen 2000 méteres magasságban az a 10 ember, akit egy nemzetközi pályázaton választottak ki az észak-olaszországi Agordo városka közelében pénteken kezdődött kísérletre. A projektben részt vesz egy pszichológus is, aki azt vizsgálja, miként hat a résztvevők egészségi állapotára a modern technológia és a közösségi médiához való hozzáférés hiánya a nyaralás alatt.

Vizsgálják, hogyan hat a szervezetre a technikai kütyük megvonása Forrás: Kaboompics / Pexels


Az ingyenes alpesi üdülésre 19 ezer ember jelentkezett szerte a világból, négyezren Európán kívülről.
A projektben érintett települések - Agordo és a környékén fekvő falvak - súlyos viharkárokat szenvedtek el tavaly októberben. Emma Taveri projektfelelős szerint a természetben töltött felejthetetlen napok mellett lehetőséget kínálnak a résztvevőknek arra, hogy segítsék a községeket az újrakezdésben.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.