Több mint testőr daganat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy az orvosok időben észrevegyenek egy daganatot, minél könnyebben felismerjék a daganat típusát, lehetséges áttéteit, és ehhez hozzárendeljék a megfelelő terápiát, az talàn korunk egyik legfontosabb egészségügyi kihívása. Ebben segít egy új genetikai teszt, amely világújdonsàg a diagnosztikában.

A TV2 Több mint testŐr című műsorában Dr. Prof Lakatos Péter többek között arról beszélt, hogy miért hatalmas áttörés ez a teszt a daganatos betegségek kezelésében. Arról is szó esik, hogy mit jelent ennek a használata a korábbi módszerekhez képest, valamit elmondta, hogyan segít pontosabban megállapítani azt, hogy mikor és meddig kell kezelést kapnia a betegnek, hatékony-e egyáltalán a kezelés, illetve arról, hogy a teszt képes akár 9-24 hónappal előre jelezni egy korábban eltávolított tumor kiújulását, mielőtt még az bármely képalkotó eljárással kimutatható lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.