Jó híreket kapott a Hosszú család: semmi akadálya, hogy az SMA-val küzdő kisfiú még kétéves kora előtt megkapja a világ jelenleg legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát. Levi a második kisfiú Magyarországon, akinek közösségi gyűjtéssel sikerült összeszedni a 700 millió forintot a kezelésére. 

"Levi első nagy vérvételénél volt magasabb érték, ami nem volt jó hír számunkra. A toxoplazma és a májenzim. Ezek miatt többször kellett menni vérvételre, minden héten nézték. Tegnap is kórházban voltunk labor vizsgálaton, végre jó minden, tökéletes az összes érték! Már nincs akadálya a Zolgensma génterápia beadásának, hamarosan megkapja Levente. Még a 2. születésnapja előtt meglesz a kezelés" - írta a család a Facebookon. 

 „Múlt héten kaptuk az értesítést, miszerint Levente az első gyermek Magyarországon, aki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott Panthera Micro kerekesszéket megkapja. A szék már meg is érkezett hozzánk, melynek ára 595 ezer forint, de a támogatás miatt 66 ezer forint önrészt kel-lett fizetnünk. Hálásak vagyunk érte, nagyon nagy segítség ez számunkra" – tették hozzá.