Megműtik a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyikét

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal -
Dr. Csókay András szétválasztás műtét bangladesi sziámi ikrek sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb kockázatos műtétre készül Dr. Csókay András: a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyikénél lesz szükség a beavatkozásra.

A magyar orvoscsapat augusztusban hajtott végre sikeres szétválasztó műtétet a fejüknél összenőtt, hároméves bangladesi sziámi ikerpáron. Rabeya nem sokkal az operáció után magához tért és állapota gyorsan javul. Rukayánál azonban szövődmények léptek fel, állapota sokáig kritikus volt. Október végére elhagyhatta az intenzívet, ám most újra rossz hírek érkeztek róla.

A szétválasztó műtétet végző Dr. Csókay András most újabb beavatkozásra készül, a koponyatetőt szeretné pótolni Rukayánál, amit a másik kislánynál már korábban megtettek, ez viszont nagyon kockázatos.

„Megint műtétre készülünk, a hiányzó koponyatető pótlására Rukiánál. Sajnos ez is hordoz veszélyt magában a korábbi bevérzések miatt. (...) Ahhoz újabb csoda kell, hogy ez a kedves kislány a kiváló rehabilitációs munkával elfogadható életminőségre jöjjön fel" – idézte a Ripost a szakember szavait.

Rabeya ébredés után Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.