Vlogot indít Pataki Zita és férje a meddőségről

baba családalapítás meddőség Pataki Zita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meddőnek nyilvánítva! – ezt a címet kapta Pataki Zita új vlogsorozata, amellyel a meddőség és kezelése körül létező információs űrt szeretné betölteni.

Felrobbantotta az internetet 2019 januárjában Pataki Zita és férje őszinte doku-reality vlogja: Az utolsó lombik, amely Zitáék utolsó, kilencedik lombik programját követte végig. A 10 részes vlog egyes epizódjait több mint félmillióan látták. Zita ekkor beszélt először nők ezrei helyett a meddőségről.

Segítség a pároknak

Százával érkeztek ezután a levelek hasonló helyzetben járó nőktől, akiknek egy része „csak" a történetét szerette volna megosztani Zitával, mások tanácsot kértek tőle. Pataki Zita ekkor már érezte: a meddőséggel való szembenézés nem csak az ő története. Férjével létrehozott egy alapítványt, amelynek célja, hogy segítsen kitölteni azt a hatalmas információs űrt, amiben párok ezrei keringenek gyermekáldásra várva.

Az utolsó lombik fogadtatása után egyértelművé vált, hogy folytatni szeretnénk a segítő tevékenységet. Így született meg Réka – A Tudatos Termékenységért Alapítvány, és elkezdett formálódni egy következő vlog gondolata is" – mondta el Zita.

Pataki Zita Fotó: Rácz Tomi

Céljuk, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák az érintetteket. Ezt segíti az alapítvány oldala, a Rékaprogram is, amit önkéntes orvosok, orvostanhallgatók, védőnők töltenek fel tartalommal. Ezen a felületen igyekeznek a nehezített gyermekvállalás kérdését a lehető legtöbb szempontból körüljárni.

Úgy gondolom, ha időben tudtam volna azokat a dolgokat, amelyek csak az ötödik, hatodik lombik után váltak egyértelművé számomra, ma nagy valószínűséggel édesanya lennék. Nem szeretném, ha mások álma is az információhiány miatt foszlana szerte" – mondta a műsorvezető.

Alternatív terápiák

A Meddőnek nyilvánítva! vlogban Zitáék ezt az információhiányt szeretnék feloldani azzal, hogy 30 részben mutatnak be meddőséget okozó betegségeket, alternatív-, és kiegészítő terápiákat, de elmennek az ország összes nagy meddőségi centrumába is.

Kemény nevet választottunk, mert ez egy nagyon kemény dolog. Meddőnek nyilvánítva – minden ezzel indul. Amikor ezt a stigmát ránk sütik, valami megváltozik. Én nem is szeretem magamat meddőnek nevezni, én egy termékenységgel küzdő nő vagyok" – szögezte le Zita.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.