3 ok, amiért megváltozhat a szem színe

Forrás: Thinkstock -
szemszín stressz arc szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár elsőre talán hihetetlenül hangzik, előfordulhat, hogy váratlanul megváltozik a szemünk színe. Nézzük, mi oka lehet ennek!

Hangulatváltozás

Sokan nem tudják, de a hangulatváltozással a szemszínünk is megváltozhat. Persze nem arra kell gondolni, hogy amikor dühösek vagyunk, akkor hirtelen zöldre vált az addig barna szemünk, csupán az árnyalata változik meg, kicsit sötétebb vagy világosabb lesz.

Életkor

A szemszínünk az életkor előrehaladtával megváltozhat ahhoz képest, amilyennel születtünk. Ez főként a kékszemű babákra vonatkozik, a benne lévő írisznek alacsony a melatonintartalma és jobban eloszlatja a fényt. Előfordul, hogy a végleges szemszín csak 12 éves korra alakul ki – írja az Érdekes Cikkek.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Kaméleonszem

Nagyon kevesen, de vannak olyan emberek, akiknek úgynevezett kaméleonszemük van, amely azt jelenti, hogy a szemük színe időről időre megváltozik. A változást okozhatja stressz, fáradtság vagy akár éghajlatváltozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.