Itt a megfázás időszaka: ha már téged is elkapott az influenza, vagy félsz, hogy esetleg te is megbetegedsz a közeljövőben, próbáld ki a következő gyógynövényeket!

Apróbojtorján

Kiváló torokfertőtlenítő, ha érezzük a torokfájás első tüneteit, érdemes kortyolgatni a belőle készült gyógyteát. Hasznos segítség lehet torok- és mandulagyulladás vagy rekedtség esetén.

Bodza

A bodzának lázcsillapító, izzasztó hatása van, és a száraz köhögést is megszünteti – írja a Ragazze. Teájából több csészével is megihatunk egy nap.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

Fürtös menta

Fertőtlenítő hatása van, jó megfázásra, köhögésre, légúti gyulladásra is. Emellett inhalálásra is kiváló, orrdugulás esetén, a légutak szabaddá tételéhez bátran használhatjuk.

Mezei kakukkfű

A megfázás megelőzésére, valamint immunerősítőként is használhatjuk a kakukkfüvet. Jótékonyan csillapítja továbbá a köhögést is, kiváló hurutoldó és köptető gyógynövény.

Szurokfű

A szurokfű nagyszerű köhögéscsillapító gyógynövény. A száraz köhögés ellenszere, amely a hörgő- és hangszálgyulladást és a rekedtséget is hatékonyan csillapítja.