Hősként ünneplik a magyar orvost, aki megmentette a 23 éves brit fiú életét

halál ünneplés életmentés Leyth Hampshire hős brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 23 éves brit srác üzleti útra érkezett Magyarországra, de az egész élete megváltozott.

A londoni Leyth Hampshire életét tavaly október 13-án mentették meg egy fővárosi kórházban, miután egyik pillanatról a másikra összeesett, majd több napig kómában volt.

A fiú a Daily Mailnek azt mondta, az egész egy reggeli találkozón történt.

"Szóltam a kollégáimnak, hogy a mosdóba megyek, majd összeestem, s innentől kezdve nem emlékszem semmire"

-mondta Leyth.

Az esete azért is meglepő, mivel a brit fiatal különösen figyel az egészségére: aktívan sportol, triatlonozik, sziklát mászik, jógázik, mindezek mellett pedig vegán életet él.

Bár az orvosok eleinte asztmás rohamra gyanakodtak, hamar kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj:

a brit fiatal az agyvérzés egy olyan ritka fajtája miatt lett rosszul,

ami csak az idősebb korosztályban fordul elő. Ráadásul ez az esetek 80 százalékában halállal végződik.

"Az orvos nem igazán tudja, miért történt ez az egész velem. Azt mondta, még nem látott ilyet ennyire fiatalnál"– idézte fel Leyth 17 nappal a műtét után egy videóban a közösségi oldalán. Mint mondta, még az orvosok sem hitték, hogy felébred a hét napig tartó kómából.

"Amikor felébredtem, nagyon zavart voltam. Kinyitottam a szemem, ápolókat láttam az ágyam körül. Hozzákötöztek az ágyhoz, mivel az agyamban három implantátum volt, és féltek, ha felébredek és ideges leszek, esetleg kitépem őket" – idézte fel a lapnak a brit fiatal, akit videójában elragadnak az érzelmek, és sírva köszöni meg, hogy egy újabb esélyt kapott.

"Amikor felébredsz és felfogod, hogy meghalhattál volna, rájössz, mennyire szerencsés vagy. Az univerzum, az angyalaim mind figyeltek rám. Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok!"

– mondta Leyth, aki azért is szerencsésnek mondhatja magát, hogy vonattal érkezett Budapestre. Egy repülőn ugyanis a légnyomás minden bizonnyal azonnali halált idézett volna elő nála.

A nehezén már túl van az angol fiatal, bár sikeres életmentő műtéten esett át, a teljes gyógyuláshoz nagyon sok időre van még szüksége. A baleset következtében Leyth Hampshire a jobb oldalára lebénult, újra kell tanulnia járni, egyelőre úgy tűnik, gyorsan gyógyul. -írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.