A tízszeres kick-boksz-világbajnok 15 éves korában olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy rosszul sikerült csúszdázás miatt, hogy kis híján lebénult.

2003. június 13-án Zsolt a barátaival ment strandolni, ám nem vette észre, hogy a kiszemelt csúszda alatti medencét még nem töltötték fel rendesen, így szinte a betonon landolt. Az orvoshoz ugyan a lábán ment be, és a vérző fejéről készült röntgen sem mutatott ki nagy bajt, másnap reggel mégis alig érezte az egyik oldalát. -írja a Blikk.

"Nagyon fájt mindenem, miközben alig éreztem a végtagjaimat. Ismét elmentem az orvoshoz, ahol megröntgenezték a nyakam. Akkor kezdtem érezni, hogy nagy a baj, amikor sorra jöttek be az orvosok, akik elképedve nézték a felvételeket"– emlékezett vissza az Exatlon Hungary Bajnokok csapatának legújabb kiesője, aki ekkor tudta meg: nyakcsigolyatörése van.

"Annak volt köszönhető, hogy állva maradtam, hogy nagyon erősek voltak a tartóizmaim a sport miatt. Három napig mozdulatlanul kellett feküdnöm egy ágyban és egy ötkilós súllyal húzták hátra a fejem, hogy kiegyenesítsék a gerincem, így operálható állapotba kerüljek. Végül megműtöttek, a csípőmből vettek ki egy csontdarabot, amit egy titánlemezzel rögzítettek" 

Hosszú küzdelem volt, mire visszatért, de nem sokkal később megnyerte élete első világbajnokságát.

Mórádi Zsolt az Exatlon legutóbbi kiesője.Forrás: Peace and Sports