Élete küzdelméről vallott Mórádi Zsolt: millimétereken múlt, hogy nem bénult le

Forrás: Peace and Sports -
őszinteség boxoló Mórádi Zsolt vallomás Exatlon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tízszeres kick-boksz-világbajnok 15 éves korában olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy rosszul sikerült csúszdázás miatt, hogy kis híján lebénult.

2003. június 13-án Zsolt a barátaival ment strandolni, ám nem vette észre, hogy a kiszemelt csúszda alatti medencét még nem töltötték fel rendesen, így szinte a betonon landolt. Az orvoshoz ugyan a lábán ment be, és a vérző fejéről készült röntgen sem mutatott ki nagy bajt, másnap reggel mégis alig érezte az egyik oldalát. -írja a Blikk.

"Nagyon fájt mindenem, miközben alig éreztem a végtagjaimat.

Ismét elmentem az orvoshoz, ahol megröntgenezték a nyakam. Akkor kezdtem érezni, hogy nagy a baj, amikor sorra jöttek be az orvosok, akik elképedve nézték a felvételeket"– emlékezett vissza az Exatlon Hungary Bajnokok csapatának legújabb kiesője, aki ekkor tudta meg: nyakcsigolyatörése van.

"Annak volt köszönhető, hogy állva maradtam, hogy nagyon erősek voltak a tartóizmaim a sport miatt.

Három napig mozdulatlanul kellett feküdnöm egy ágyban és egy ötkilós súllyal húzták hátra a fejem, hogy kiegyenesítsék a gerincem, így operálható állapotba kerüljek.

Végül megműtöttek, a csípőmből vettek ki egy csontdarabot, amit egy titánlemezzel rögzítettek"

Hosszú küzdelem volt, mire visszatért, de nem sokkal később megnyerte élete első világbajnokságát.

Mórádi Zsolt az Exatlon legutóbbi kiesője. Forrás: Peace and Sports

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.