Koronavírus: hétfőtől már embereken is tesztelik a vakcinát

Forrás: Thinkstock -
vakcina járvány teszt koronavírus vírus veszélyhelyzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kísérletben résztvevőkön azt vizsgálják majd, milyen lehetséges mellékhatásokkal jár az oltóanyag.

A koronavírus elleni vakcina tesztelését az Egyesült Államokban kezdik meg. A kísérletet Seattle-ben egy kísérleti laboratóriumban végzik majd, összesen 45 fiatal, egészséges önkéntes bevonásával, akik különböző dózist kapnak majd a védőoltásból.

A kutatásban résztvevőkön a mellékhatásokat tesztelik. Forrás: Thinkstock

A kísérlet célja a mellékhatások feltárása, attól azonban senkinek nem kell tartania, hogy megfertőzödnek a vírussal, azt ugyanis a vakcina nem tartalmazza. -írta meg elsőként a szeretlekmagyaroszag a metro cikke után.

A járvány megjelenése miatt az egész világ azon van, hogy minél előbb kifejlessze a lehetséges vakcinát, ez azonban egy évtől 18 hónapig is eltarthat. Jelenleg a vírusnak nincs ismert kezelési módja, a kínai kutatók különböző HIV gyógyszerek kombinációjával próbálkoznak, valamint egy ebola vírus idején kifejlesztett készítménnyel.

A világjárvány eddig több, mint 150.000 ismert megbetegedéssel járt, amiből közel 6000 végződött halállal. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-australia-51289897

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.