28 éves koronavírusos nő vallomása: „Olyan, mintha az ördög lenne bennem”

anya vallomás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Koronavírussal fertőződött meg a 28 éves brit édesanya, elmondta, milyen fájdalommal járt a betegség.

A 28 éves fitt édesanya, Jamie Baggett azért beszélt arról, milyen érzés koronavírusos betegnek lenni, mert reméli, hogy ez felnyitja az emberek szemét, és ennek hatására mindenki komolyabban veszi az önkéntes karantént.

Koronavírussal fertőzött nő vallott a betegségről - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A rendszeresen sportoló, de asztmával élő nő elmondta, senkivel nem érintkezett, aki külföldön járt volna, és olyannal sem, akiről azóta kitudódott, hogy elkapta a vírust. Azt tehát nem tudni, hogyan fertőződött meg, de elmondta, eleinte enyhe tünetei voltak, olyanok, akár egy megfázásnál. Orvosa ezért antibiotikumot írt fel, amitől egy időre jobban lett, de aztán tüdőgyulladás alakult ki nála és teszt után igazolódott, hogy koronavírusos. A brit anya kórházba került, de ahogy a légzése helyreállt, kiengedték, ám még most sem gyógyult meg teljesen.

Ahogy azt már sokszor elmondták, az idősebbeknél és a bármilyen korosztályban lévő krónikus betegeknél lehet sokkal súlyosabb, a legrosszabb esetben végzetes a betegség lefolyása, de ez nem jelenti azt, hogy a fiatal, egészséges embereknek nem kell vigyázniuk. Fontos, hogy mindenki a minimumra csökkentse az érintkezések számát, és az is, hogy aki teheti, az maradjon otthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.