Nem fogod elhinni, mennyi jótékony hatása van az almának! - A rák kockázatát is csökkentheti

Forrás: AFP/Cultura Creative/Alberto Bogo -
alma rák (betegség) egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az almát gyakran soroljuk a legutolsó helyre, ha a kedvenc gyümölcsökről van szó, pedig több betegség kezelésére és megelőzésére is alkalmas.

Az itthon gyakori gyümölcs nem csak ízletes, hanem rendkívül jó hatással is van a szervezetre.

Egy újabb kutatás szerint, ha naponta minimum egyet elfogyasztunk már sokat tettünk az egészségünk megőrzésé érdekében. C-vitamin dús, valamint jelentős antioxidáns tartalommal bír. Az éhség érzetet is rendkívül jól csillapítja, sokáig telitettséget érezhetünk elfogyasztása után, úgy, hogy a kalória tartalma alacsony, akár csak a glikémiás indexe.

Forrás: AFP/Cultura Creative/Alberto Bogo

Az amerikában vizsgált kutatás szerint az alma csökkenti gyulladásos betegségek kockázatát és erősíti az immunrendszert. Ezek mellett pedig a szív és vérnyomás problémák enyhítésére is alkalmas.

Az alma ugyanakkor növényi tápanyagokat tartalmaz, ami kifejezetten hatásos a tüdő és vastagbélrák ellen, és mérsékli a mellrák kockázatát is. Valamint a kutatások szerint az alma héja képes elpusztítani a rákos sejteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.