Most, hogy sokat tartózkodunk otthon, ismét aktuális lehet a kérdés. Tudtad, hogy a nők a 19. század elejéig egyáltalán nem hordtak bugyit? Alsónemű gyanánt hosszú inget viseltek. Ma már a legtöbben elképzelhetetlennek tartják a mindennapjaikat kényelmes fehérnemű nélkül. Járjuk körbe a nagy kérdést: bugyiban vagy anélkül jobb?

Azon kívül, hogy a fehérnemű a csábítás eszköze, egészségügyi szempontból is fontos szerepe van. A legtöbb hölgy elképzelhetetlennek tartja a mindennapokat bugyi viselése nélkül, ám akadnak olyanok is, akik inkább anélkül érzik komfortosan magukat.

Nézzük meg, mik pro és kontra érvek a bugyi viselése mellett és ellen.

Bugyiban vagy anélkül?Forrás: Shutterstock

Bugyiban vagy anélkül?

A szakemberek szerint nem jó megoldás, ha a mindennapokban nem viselünk megfelelő fehérneműt. Ha bugyi nélkül vesszük fel a nadrágot vagy a szoknyát, nem csak azt kockáztatjuk, hogy az anyag és a varrás kidörzsöli intim testrészeinket, de a testnedveinket sem tudja felfogni semmi. Higiéniás szempontból ajánlott tehát a bugyi viselése, főleg nyáron, amikor a baktériumok sokkal könnyebben elszaporodhatnak. Nem mindegy azonban, milyen anyagú és fazonú alsóneműt választunk.

Milyen a megfelelő alsónemű?

Amellett, hogy szexi és intim tájékon véd az alsónemű, fontos, hogy jól válasszuk ki az anyagát és a fazonját.

  • • Ha túl szűk az alsónemű, elszoríthatja az ereket, ezáltal pedig romlik a vérellátás. Arról ne is beszéljünk, hogy esztétikailag sem szép, ha a szűk bugyi kinyomja a hurkákat a testünkön.
    • Az anyagát tekintve fontos, hogy a bugyi, amit minden nap viselünk, lehetőleg pamutból készüljön. A selyem és a szintetikus textileket legfeljebb különleges alkalmakra ajánlják a szakemberek, ugyanis ezek az anyagok nem a légáteresztőek, így ha beleizzadunk bakteriális fertőzéseket is okozhatnak.
    • Ma már tudjuk, hogy tanga sem a legmegfelelőbb mindennapi viselet, és nemcsak azoknál nem, akik hajlamosak a fertőzésekre, mivel ez az apró anyag-darab a leggyakoribb intim fertőzések melegágya lehet.
A bugyi, amit minden nap viselünk, lehetőleg pamutból készüljönForrás: Shutterstock

Gyakori hibák:

Sajnos sokaknál előfordul, hogy nem megfelelő módon hordják az alsóneműiket. Habár inkább a férfiakra jellemző, hogy több napig hordanak egy alsónadrágot, ám a hölgyek között is akad olyan, aki nem tartja szükségesnek a mindennapi váltást. Pedig igen fontos, hogy mindig tiszta fehérneműt viseljünk, az izzadósabb, meleg napokon pedig ajánlott lehet akár a többszöri fehérneműváltás is.

Fontos továbbá, hogy a bugyit mindig legalább 60 fokon mossuk, hogy az esetleges baktériumok elpusztuljanak. Ajánlott továbbá a hipoallergén mosószerek választása fehérneműk mosásakor. Ezek az alapvető intézkedések hasznosnak, ha nem akarunk intim fertőzésektől szenvedni.