Bugyiban vagy anélkül? - A nagy alsónemű-kérdés!

Forrás: Shutterstock -
bugyi micovag2020 bugyi nélkül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most, hogy sokat tartózkodunk otthon, ismét aktuális lehet a kérdés. Tudtad, hogy a nők a 19. század elejéig egyáltalán nem hordtak bugyit? Alsónemű gyanánt hosszú inget viseltek. Ma már a legtöbben elképzelhetetlennek tartják a mindennapjaikat kényelmes fehérnemű nélkül. Járjuk körbe a nagy kérdést: bugyiban vagy anélkül jobb?

Azon kívül, hogy a fehérnemű a csábítás eszköze, egészségügyi szempontból is fontos szerepe van. A legtöbb hölgy elképzelhetetlennek tartja a mindennapokat bugyi viselése nélkül, ám akadnak olyanok is, akik inkább anélkül érzik komfortosan magukat.

Nézzük meg, mik pro és kontra érvek a bugyi viselése mellett és ellen.

Bugyiban vagy anélkül? Forrás: Shutterstock

Bugyiban vagy anélkül?

A szakemberek szerint nem jó megoldás, ha a mindennapokban nem viselünk megfelelő fehérneműt. Ha bugyi nélkül vesszük fel a nadrágot vagy a szoknyát, nem csak azt kockáztatjuk, hogy az anyag és a varrás kidörzsöli intim testrészeinket, de a testnedveinket sem tudja felfogni semmi. Higiéniás szempontból ajánlott tehát a bugyi viselése, főleg nyáron, amikor a baktériumok sokkal könnyebben elszaporodhatnak. Nem mindegy azonban, milyen anyagú és fazonú alsóneműt választunk.

Milyen a megfelelő alsónemű?

Amellett, hogy szexi és intim tájékon véd az alsónemű, fontos, hogy jól válasszuk ki az anyagát és a fazonját.

  • • Ha túl szűk az alsónemű, elszoríthatja az ereket, ezáltal pedig romlik a vérellátás. Arról ne is beszéljünk, hogy esztétikailag sem szép, ha a szűk bugyi kinyomja a hurkákat a testünkön.
    • Az anyagát tekintve fontos, hogy a bugyi, amit minden nap viselünk, lehetőleg pamutból készüljön. A selyem és a szintetikus textileket legfeljebb különleges alkalmakra ajánlják a szakemberek, ugyanis ezek az anyagok nem a légáteresztőek, így ha beleizzadunk bakteriális fertőzéseket is okozhatnak.
    • Ma már tudjuk, hogy tanga sem a legmegfelelőbb mindennapi viselet, és nemcsak azoknál nem, akik hajlamosak a fertőzésekre, mivel ez az apró anyag-darab a leggyakoribb intim fertőzések melegágya lehet.
A bugyi, amit minden nap viselünk, lehetőleg pamutból készüljön Forrás: Shutterstock

Gyakori hibák:

Sajnos sokaknál előfordul, hogy nem megfelelő módon hordják az alsóneműiket. Habár inkább a férfiakra jellemző, hogy több napig hordanak egy alsónadrágot, ám a hölgyek között is akad olyan, aki nem tartja szükségesnek a mindennapi váltást. Pedig igen fontos, hogy mindig tiszta fehérneműt viseljünk, az izzadósabb, meleg napokon pedig ajánlott lehet akár a többszöri fehérneműváltás is.

Fontos továbbá, hogy a bugyit mindig legalább 60 fokon mossuk, hogy az esetleges baktériumok elpusztuljanak. Ajánlott továbbá a hipoallergén mosószerek választása fehérneműk mosásakor. Ezek az alapvető intézkedések hasznosnak, ha nem akarunk intim fertőzésektől szenvedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.