Az 50 éves beteg drámai állapotromlása minden átmenet nélkül történt, az orvosok pedig tökéletes képet kaptak arról, mi történt a beteg tüdejében.

Kísérteties felvételt készített egy koronavírusos beteg tüdejéről a George Washington egyetem kórházának csapata: a háromdimenziós videón pontosan látszik, hogyan pusztítja a szöveteket a fertőzés. -írja a Daily Mail cikke alapján a ripost.

Az ötvenéves páciens sokáig nem mutatott súlyos tüneteket, aztán az állapota egyik napról a másikra válságossá vált. A fertőzött intenzív osztályra került és lélegeztetni kellett.

Az orvosok 360 fokos felvételt készítettek a tüdejéről, majd modellezték, mi történik odabent. A felvételen a zöld szín jelzi a gyulladás alatt lévő, sérült szöveteket.

A modellt készítő orvoscsapat vezetője, Dr. Mortman elmondta egy interjúban, hogy jól látható: a fertőzés nem korlátozódik egyetlen tüdőlebenyre, az egész légzőszervet érinti. A kiterjedt gyulladás miatt nem csak a légzéskapacitás csökken, de folyadék is felgyűlhet a tüdőben, sőt, a hegesedés miatt maradandó károsodást is okozhat a koronavírus.