A terápiás kutyák néhány hét alatt kiképezhetők arra, hogy kiszagolják a koronavírust?

Forrás: Picasa 2.7/Elucidate/Wikipedia -
járvány COVID-19 szaglás terápiás kutya koronavírus kiképzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elkövetkező hat hétben a kutyakiképzők igyekszenek átképezni a más betegségekre specializálódott kutyákat, hogy a négylábúak kiszagolják, ki fertőződött meg koronavírussal. -írja a szeretlekmagyarország.

Vannak kutyák, amelyek átképezhetők arra, hogy fél másodperc alatt kiszagolhassák a koronavírust

- mondta el Claire Guest, a Medical Detection Dogs vezetője a This Morning keddi adásában.

A cég arra szakosodott, hogy különféle betegségeket kiszagoló kutyákat képezzen ki, ezért abban bíznak, hogy a jelenleg tomboló koronavírus-járványban is bevethetőek lehetnek a kutyák.

A jótékonysági cég jelenleg az egyik londoni kutatóintézettel és a Durham egyetemmel közösen dolgoznak a hat hetes átképzésen.

A gyakorláshoz olyan mintákat kértek a kórházaktól, amelyek vírussal fertőzöttektől és egészséges emberektől származnak. Bár sokan hitetlenül állnak a vakmerő ötlethez, Claire szerint működhet az elképzelésük, hiszen malária esetén is bizonyítottan bevethetők a kutyák érzékeny szaglása.

Forrás: Picasa 2.7/Elucidate/Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.