Koronavírus-fertőzést is jelezhetenek a foltok a lábon

betegség tünet COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfedeztek egy újabb olyan tünetet, ami segíthet eldönteni: koronavírusos vagy-e vagy sem? Természetesen - ahogy a legtöbb tünet - ez sem jelentkezik mindenkinél, sőt, meglehetősen ritkán fordul elő. 

A koronavírus tipikus tünetei nem könnyítik meg a diagnosztizálás folyamatát, hiszen csupa olyan tünet jellemző rá, ami más betegségekre is jellemző. Ilyen például a láz, ízületi fájdalom, fáradékonyság, torokfájás, nehézlégzés, köhögés. Most azonban napvilágra került egy új tünet:

Spanyol orvosok egy csoportja állítja, hogy a bárányhímlőhöz hasonló fekélyes foltok is lehetnek a koronavírus tünetei. Abból következtettek erre, hogy több koronavírusos betegnél is megfigyelték a lábfejen lévő piros foltokat.

Forrás: Origo

"Lila léziók (nagyon hasonlóak a bárányhimlőhöz vagy a kanyaróhoz), amelyek általában a lábujjakon jelennek meg, és többségében úgy gyógyulnak meg, hogy nem hagynak nyomot maguk után. Többségében fertőzött gyermekek és serdülők körében találkozunk ezzel a tünettel, de felnőttek között is előfordult már" - írta meg a nypost.com

Egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, hogy ez valóban a koronavírus egy új tünete lenne. De ha esetleg mégis beigazolódna, akkor jóval könnyebben észrevehetnénk magunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.