Pepper, a robot végez koronavírus-előszűrést egy budapesti orvosi rendelőben

robot koronavírus orvosi rendelő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pepper kérdéseket tesz fel a budai rendelőbe érkező betegeknek, hogy ezzel kiszűrje a koronavírus-gyanús pácienseket. Ezután dönt, hogy beengedi-e az illetőt a váróba.

Nem csak Kínában, hanem már hazánkban is bevetnek robotokat a koronavírus előszűréséhez. Ennek célja elsősorban nem a gyorsaság, hanem a fertőzés esélyének csökkentése.
„Pepper, merthogy így hívják robotot, az általa feltett kérdésekre kapott válaszokat futtatja végig egy programon, s azok alapján választja ki azokat, akiknél magasabb a fertőzés esélye" – mondta el a Ripostnak dr. Pácz Alexandra Nóra, a Budai Magánorvosi Centrum orvosigazgatója.

Amikor a páciens megérkezik a rendelőbe, először Pepperrel találkozik, aki feltesz neki egy kérdéssort, majd eldönti, beengedi a váróba az illetőt vagy sem. Így teljesen elkerülhető az érintkezés is. A robot egyébként nagyon emberi, végig a beteg szemébe néz, sőt még gesztikulál is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.