Dr. Szlávik János, infektológus főorvos a járványról - Videó

járvány Mokka infektológia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A TV2 Mokkában ma reggel a koronavírus volt a téma. Dr. Szlávik János, infektológus főorvos is megszólalt.

Bizonyos előrejelzések szerint júniusra lecsenghet a koronavírus járvány Magyarországon, melynek előjele, hogy hétfő óta már Budapesten is enyhítették a korlátozásokat. A szakemberek azonban még azt tanácsolják: egy kis ideig még éljünk úgy, mintha még mindig járvány lenne. A Mokka vendége volt a témában Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

"Láttunk már olyan országokat, ahol a folyamatos csökkenés után ismét emelkedett a fertőzöttek száma. Tehát én mindenképpen úgy gondolom, hogy a járványügyi óvintézkedéseket továbbra is fenn kell tartani"

- mondta a főorvos.

Azt is elmondta, hogy más országokkal szemben hozzánk elég későn ért ide a vírus. Míg Franciaországban már decemberben volt koronavírusos beteg, addig hazánkban március elején jelentek meg az első fertőzöttek. A többhónapos eltolódás lehetőséget adott arra, hogy jól felkészülhessünk a járványra, ami szerencsére sikerült is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.