Drámájáról vallott Benkő László: "Ha aznap nem jövök be a klinikára, meghalok"

műtét Benkő László orvos dráma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 76 éves Benkő László nem rég életveszélyes állapotba került egy belső vérzés miatt. A zenész elmesélte, mi történt vele, és azt is, mi köze a koronavírusnak ahhoz, hogy még életben van.

"Magam sem hittem, amikor az orvosok elmondták, hogy a gyomrom és a nyelőcsövem vérzése hozzávetőleg két hónapja kezdődhetett, és valósággal ledermedtem, amikor közölték, hogy két és fél liter vér hiányzott belőlem,

mert hozzávetőleg öt liter a teljes vérmennyiségem. Ha aznap nem jövök be a klinikára, másnap arra ébredhettem volna, hogy meghaltam, mert még 1-2 deci vér elszivárgása végzetes lett volna" –kezdte az Omega alapítója a Blikknek.

"Tulajdonképpen a koronavírus-járványnak köszönhetem, hogy életben maradtam,

ami furcsán hangzik, mert – lekopogom – fertőzött nem lettem, de olyan erős volt bennem a félsz, hogy amikor másfél hete, vasárnap kritikusan legyengültem, azért nem vártam meg a hétfőt, hogy minél hamarabb megtudjam, ezt a vuhani nyavalyát kaptam-e el vagy sem" – magyarázta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas billentyűs.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Miután kiderült, hogy a fertőzés elkerült, viszont ijesztően alacsony a vérnyomásom, tovább vizsgálgattak. Közben kedélyesen társalogtunk, majd az orvos és a nővér is elhallgatott. Behívtak egy szakorvost és sugdolózni kezdtek a fejem felett. Dermedten néztek egymásra, amitől magam is megijedtem.

Ekkor vették észre a hatalmas vérveszteséget, onnan kerültem a belgyógyászatra, ahol a belső sebeimet feltárták és kezelték"

– idézte fel a legendás zenész, aki még mindig nem érzi magát erősnek, de bizakodó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.