A 76 éves Benkő László nem rég életveszélyes állapotba került egy belső vérzés miatt. A zenész elmesélte, mi történt vele, és azt is, mi köze a koronavírusnak ahhoz, hogy még életben van.

"Magam sem hittem, amikor az orvosok elmondták, hogy a gyomrom és a nyelőcsövem vérzése hozzávetőleg két hónapja kezdődhetett, és valósággal ledermedtem, amikor közölték, hogy két és fél liter vér hiányzott belőlem, mert hozzávetőleg öt liter a teljes vérmennyiségem. Ha aznap nem jövök be a klinikára, másnap arra ébredhettem volna, hogy meghaltam, mert még 1-2 deci vér elszivárgása végzetes lett volna" –kezdte az Omega alapítója a Blikknek.

"Tulajdonképpen a koronavírus-járványnak köszönhetem, hogy életben maradtam, ami furcsán hangzik, mert – lekopogom – fertőzött nem lettem, de olyan erős volt bennem a félsz, hogy amikor másfél hete, vasárnap kritikusan legyengültem, azért nem vártam meg a hétfőt, hogy minél hamarabb megtudjam, ezt a vuhani nyavalyát kaptam-e el vagy sem" – magyarázta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas billentyűs.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 

"Miután kiderült, hogy a fertőzés elkerült, viszont ijesztően alacsony a vérnyomásom, tovább vizsgálgattak. Közben kedélyesen társalogtunk, majd az orvos és a nővér is elhallgatott. Behívtak egy szakorvost és sugdolózni kezdtek a fejem felett. Dermedten néztek egymásra, amitől magam is megijedtem. Ekkor vették észre a hatalmas vérveszteséget, onnan kerültem a belgyógyászatra, ahol a belső sebeimet feltárták és kezelték" – idézte fel a legendás zenész, aki még mindig nem érzi magát erősnek, de bizakodó.