Jaksity Kata kislánya másfél évig küzdött a Lyme-kórral

Forrás: Life.hu/Zsigmond László -
Lyme-kór kislány Jaksity Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kullancsok nagyon veszélyesek lehetnek, a Lyme-kórt is ezek a bogarak terjesztik. Jaksity Kata kislánya is megfertőzött.

Két éve a kertjükben játszott Jázmin, amikor megcsípte egy kullancs. A csinos műsorvezető csak este, fürdés közben vette észre, hogy mi történt.

Jaksity Kata Forrás: Life.hu/Zsigmond László

"Jázmin a kertünkben játszott, nem erdőben voltunk, amikor összeszedte a kullancsot. Annyira pici volt, csak fürdetésnél vettem észre. Jött a pánik, hogy mit csináljunk? Mindig mást mondanak, vedd ki, ne vedd ki, krémmel, csipesszel, jó lenne ebben tisztán látni. Végül egy csipesszel határozott mozdulattal kihúztam. Kis ideig piros volt a helye, majd néhány óra múlva elmúlt - emlékezett vissza az esetre Jaksity Kata, írta meg a Bors.

Hetekig orvosi felügyelett alatt volt a kislány, nehogy szövődményei legyenek a csípésnek. Már kezdett megnyugodni a sztármami, amikor Jázmin bokáján egy dudort vett észre.

"Éreztem a bokáján egy dudort. Arra gondoltam, sokat sétáltunk, talán megerőltette. De persze azonnal vittem orvoshoz, meg is röntgenezték, de nem láttak semmit. Néha fájlalta, olyankor borogattuk. Már itthon voltunk, amikor

olyan fádjalmai lettek, hogy nem tudott járni, összeesett"

- folytatta Kata, aki hozzátette, hogy két hónapig folyamatosan vizsgálták a kicsit, de nem derült ki, mi a baja.

"Idegőrlő időszak volt. Végül az egyik orvosnál szóba került a kullancscsípés. Megcsinálták a tesztet, ami pozitív lett Lyme-kórra. Kétszer negyven napos antibiotikus kúra következett. Két hónappal a csípés után jelentkezett az első tünet, és rá négy hónappal indult az antibiotikum kúra. Sokáig tartott, sokszor fájt a hasa a gyógyszerektől. Több mint másfél év után elvileg most tünetmentes. Jázmin azóta is játszik a kertben, kirándul, de sokkal jobban vigyázunk. Mindig befújom spray-vel, és hord egy kis kullancsűző szerrel átitatott gumikarkötőt a bokáján."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.