A szem a lélek tükre, mi nők pedig különösen nagy gondot fordítunk arra, hogy szempilláink szépek, hosszúak és dúsak legyenek. Ha nem szeretnél műszempillát csináltatni, és unod az állandó szempillaspirálozást, mutatunk néhány otthoni praktikát, amikkel megszépítheted pilláidat.

Olívaolaj

Az olívaolaj a szempilla állapotát javítja, rendszeres használata egészséges, fénylő pillákat eredményez. Ha erősíteni szeretnéd őket, használd bátran az olívaolajas "pakolást" hetente 1-2 alkalommal.

Vazelin  

A vazelin bármelyik gyógyszertárban vagy drogériában beszerezhető filléres termék, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Márts egy tiszta spirálkefét vazelinbe, és kend be vékonyan a pilláid. Rendszeres használat esetén megvastagítja a szempillákat, és elősegíti a gyorsabb növekedést. Egy dologra azonban figyelj: a vazelin ne kerüljön a szemedbe!

Ricinusolaj

Manapság a legnépszerűbb és leghatékonyabb szempillanövesztő szer a ricinusból sajtolt ricinusolaj. Sokan hajnövesztő szerként is használják, ami nem csoda: rendszeres használatával már két hét alatt látványos eredmény érhető el. A szempillák nem csak növekednek, de erősebbé, és sűrűbbé is válnak. Érdemes lefekvés előtt, egy fülpiszkáló pálcikával felvinni a pilláidra, így 7-8 órán keresztül fejti ki hatását.

Forrás: Shutterstock