Reviczky Gábor DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 71 éves színész kivételes helyzetben van: levették a DNS-ét. 

Reviczky Gábor igyekszik a lehető legkomolyabban venni az egészségmegőrzést. Nem csak önmaga miatt, hanem négy gyermeke, az unokái, és fiatal felesége miatt is. A híres színész két infarktuson túl nem csoda, hogy jobban odafigyel magára az átlagnál.

"A szigethalmi kanyarban kaptam mindkét infarktusomat vagy inkább érgörcsömet, rosszul lettem, levert a víz. Nem foglalkoztam vele, nem is voltam vele sokáig orvosnál, egy véletlen röntgen mutatta ki, hogy két vágás van a szívemen. Ezzel kell most foglalkoznom, hogy ne járjak úgy, mint a nagyapám, akinek kilenc infarktusa volt. Leginkább stresszmentes életet kell élnem, az olyan súlyos kezelések helyett, mint a vérhígító, inkább a bébiaszprinben hiszek" - mesélte a Ripostnak.

Azt is elárulta, hogy egy barátja révén lehetősége nyílt levetetni a DNS-ét, ami bizonyos szempontból akár hasznos is lehet.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az utóbbi években divat volt Amerikában, hogy leveszik az ember DNS-ét, és olyan körülmények közé helyezik, hogy akár az űr hidegét is túlélje, ha valamiért odakerülne. Egy nagyon kedves, tudományos projektekkel foglalkozó barátom az enyémet is levette, megteremtve ezzel az esélyt arra, hogy egy nap akár újjászülethessek.

Úgy gondolom, hogy ez inkább csak fizikailag lehetséges, vagyis a test ismételhető meg. Buddhista tanokkal rokon szemlélettel élem az életem, szerintem a lélek sosem hal meg, kiválasztja a testünket, majd keres egy újat – most éppen ezt találta... Nem hinném, hogy újra kéne alkotni ezt a hibás testet, bár az orvostudomány lassan már ott tart, hogy a DNS-ből ki lehet vonni a hibás részeket. Ez még jól jöhet a későbbiekben" - fejtette ki a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.