Rékasi Károly motorbalesete után több műtéten is átesett, de még nincs vége: csípőprotézisre lenne szüksége. 

Öt évvel ezelőtt szenvedett motorbalesetet Rékasi Károly, a színészt akkor életveszélyes állapotban szállították kórházba. Maradandó károsodásokat szenvedett, sérülései miatt pedig sokáig egyáltalán nem tudott dolgozni. Többször műtötték a lábát, ám a beavatkozásoknak még nincs vége: csípőprotézisre lenne szüksége. Az operációt azért halogatja, mert nem akar újra kiesni a munkából. A József Attila Színháztól már így is búcsút vett. 

Rékasi Károly újabb műtétre szorulFotó: Marton Szilvia/Origo

A színházból gyakorlatilag a használhatatlanságom miatt koptam ki. A Barátok közt stábjának is nagyon nagy türelemre van szüksége velem szemben. Jóval nehezebben dolgozom, állandóan azon kapom magam, hogy Rékasi már megint támaszkodik valamire, Rékasi már megint leül. Nagyon bosszantó, hogy hozzám kell alkalmazkodni, rám kell figyelni. Gyakorlatilag egy 80 éves, rokkant testben érzem magam" - mondta a Blikknek a színész. 

"Még most is nyújtják, masszírozzák az izmaimat, rehabilitáció nélkül egy percre se tudnék a kamera elé állni. Hetente háromszor személyi edzővel dolgozom, hogy legalább a felsőtestem kinézzen valahogy, elfogadható legyen Bartha Zsolt karakteréhez. Az embereknek fogalmuk sincs arról, mennyi munka kell ahhoz, hogy 10 műtét után a testem működőképes legyen" - tette hozzá.

"Magasított talpú gyógycipőt viselek, de mindez nem elég. Aszimmetrikussá vált a csípőcsontom, ami kopásokhoz vezetett. A kezelőorvosom szerint minél előbb szükséges csípőprotézis beültetése, ami csaknem fél év kiesés lenne a munkából. Az újabb fájdalmak mellett a jövedelemkiesést sem engedhetem meg magamnak" - mondta.