Koronavírus: Semmelweis Egyetem rektora szerint erre számíthatunk ősszel

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
koronavírus Dr. Merkely Béla Semmelweis Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus hazai és a nemzetközi kutatásainak és a klinikai vizsgálatoknak köszönhetően jobban ismerjük a vírust, mint a járvány kezdetekor, így tudhatjuk, mikor csökken a reprodukciós rátája, mire érzékenyebb. Ennek eredményeképpen egy második hullám esetén, sokkal gyorsabban és rutinosabban lehet meghozni és végrehajtani a szükséges intézkedéseket.

„Szeptembertől megkezdődik az óvoda, az iskola és a gyerekek, a fiatalok nagyon sok kapcsolatot tartanak fent, ezért nagyobb valószínűséggel alakulhat ki ősszel egy újabb járvány, mint nyáron, amikor az emberek a szabadban tartózkodnak, sokan szabadságon vannak, illetve nincs tanítás sem. Ahogy látjuk, a nyár sem jelent azonban teljes védelmet, hiszen ha nem viseljük a maszkot zárt térben, ha nem tartunk megfelelő távolságot másoktól, valamint nem ügyelünk az alapvető higiéniára, újra fellángolhat a járvány„ - jelentette ki Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki nyugtatásképpen hozzátette, hogy az elmúlt hónapok nemzetközi és hazai tapasztalatait, az országos reprezentatív szűrővizsgálat, a H-UNCOVER eredményeit be tudjuk építeni, fel tudjuk használni.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.