29 éve hunyt el Tamási Eszter - máig azt állítják, a kamerák okozták halálát

Forrás: MTI/Szebellédy Géza -
halál tévézés daganat rák Tamási Eszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Televízió legendás bemondónője, Tamási Eszter már több mint 25 éve nincs köztünk. Az örökké mosolygó tévés az utolsó pillanatig küzdött az életben maradásért.

Rózsa György három évvel ezelőtt egy interjúban így fogalmazott Tamási Eszterről:

"Káprázatos, mindenkivel közvetlen, állandóan csacsogó, tűzrőlpattant nő volt. Bárhová ment, az emberek valósággal szétszedték, családtagként tekintettek rá, és ő soha nem okozott csalódást nekik"

-idézi a Bors.

A bemondónőnél az orvosok agydaganatot diagnosztizáltak, majd 1990-ben Esztert megoperálták. Bár hősiesen küzdött, szervezete végül 1991. december 16-án feladta a harcot.

A mai napig sokan azt állítják, Eszter daganatos betegségét a régen használt katódsugaras kamerák okozták, mivel több kolléganője is rákban hunyt el.

1966. augusztus 20-án Tamási Eszter és Varga József műsorvezetők az Erkel Színház színpadán állva, várják a zsűri döntését a Magyar Rádió és Televízió első táncdalfesztiváljának döntőjében. Forrás: MTI/Szebellédy Géza

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.