Horváth Éva térdei nem bírják a terhelést egy genetikai rendellenesség miatt. A műtét lenne a megoldás, de az anyuka egyelőre nem szánta rá magát.

Horváth Éva évek óta küzd térdeivel, amelyek egy genetikai rendellenesség miatt nem bírják a futással járó terhelést. A csinos anyuka nem hajlnadó lemondani a mozgásról, ezzel azonban azt kockáztatja, hogy napkig komoly fájdalmakkal kell élnie. A műtét lenne az igaz megoldás, de ezt halogatja az egykori modell.

Horváth Éva műtétre szorulnaForrás: Horváth Éva/Instagram

"Tizennégy éves korom óta küzdök ezzel a problémával. Nálam ez egy genetikai elváltozás, ami azt eredményezi, hogy terhelésre kiugrik a térdem a helyéről. Ez történt most is, futás után duplájára dagadt. Mind a kettőt érinti a probléma, de a jobb lábamat főleg. Nagyon szeretek futni, fiatal korom óta sportolok, de ez a terhelés nagyon megviseli a térdeimet. Régóta tudom, hogy igazán csak a műtét segíthetne, de még nem tudtam rávenni magam, bevallom, halogatom" - mondta a Ripostnak Horváth Éva. 

"Ha megműtik a térdeimet, az azt jelenti, hogy a teljes felépülésig az egyik lábamat nem tudnám használni, majd a másikra a következő félévet kéne áldoznom. Ezt a kisfiam és egyéb teendőim mellett jelenleg nem tudom bevállalni. Muszáj volt más megoldást találnom, ezért elmentem az orvosomhoz, aki egy hiarulonsavas injekcióval szó szerint beolajozta, feltöltötte az ízületeimet és a porcokat. Szinte azonnal éreztem a hatást, így most legalább 3 hónapig nem lesz baj, ami nagy megkönnyebbülés, mert az elmúlt hetekben már komoly fájdalmaim voltak. Nem tudtam a bedagadt térdemtől lehajolni, leguggolni és éjszakánként is csak felpolcolt lábakkal tudtam aludni. Tíz évvel ezelőtt kaptam már hasonló injekciós kezelést és mostanáig nem volt nagyobb gond. Persze minél idősebb az ember, ezek a problémák csak jobban felerősödnek és elkerülhetetlen lesz a műtét" - tette hozzá.